Spotify'ın sevilen özelliği, artık sadece Premium'a özel olabilir

Spotify, kullanıcıların müzik hizmeti için ödeme yapmalarını sağlayabilecek hemen her şeyi denemeye kararlı gibi görünüyor. Hatta buna şarkı sözleri bile dahil...

Spotify'ın sevilen özelliği, artık sadece Premium'a özel olabilir

Bazı Spotify kullanıcıları geçtiğimiz gün garip bir şey fark etti: Çalan şarkının altında açılan uygulama içi şarkı sözleri aniden bir ödeme duvarıyla kilitlendi. Kullanıcılar "Spotify Premium'da şarkı sözlerinin keyfini çıkarın" şeklinde bir bildirim balonu ve kayıt olmak için bir link gördüler. Pek çok Spotify dinleyicisi bu durumdan tabii ki hoşlanmadı.

Spotify bu durumun sadece bir test olduğunu söylüyor. Spotify'ın küresel iletişim eş başkanı CJ Stanley, "Spotify'da rutin olarak bir dizi test yapıyoruz, bu testlerin bazıları daha geniş kullanıcı deneyimimizin yolunu açıyor ve diğerleri sadece önemli bir öğrenme işlevi görüyor" diyor. Stanley daha sonra, "Standart uygulamalarımıza uygun olarak, şu anda bunu bir çift pazarda sınırlı sayıda kullanıcıyla test ediyoruz" diye ekledi, ancak hangi pazarlar, kaç kullanıcı veya testin ne kadar sürebileceğini belirtmedi.

Spotify, podcast ve sesli kitaplara milyarlarca dolar akıttıktan sonra, özel içeriğin zenginliğe giden yol olduğu fikrinden büyük ölçüde vazgeçmiş görünüyor. Bunun yerine şirket, kullanıcıların para ödeyebileceği başka türden özellikler oluşturmaya çalışıyor gibi. Diğer pek çok yayın hizmeti gibi Premium'un fiyatı da artmaya devam ettiği için bu özellikle önemli.

Şimdiye kadar Premium'a özel en başarılı özellik muhtemelen size kişiselleştirilmiş bir radyo istasyonu oluşturan yapay zeka aracı DJ. Her sabah radyo sunucusu gibi parçalar hakkında yorum yapan yapay zeka sesi bile şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor ve Spotify'ın ücretsiz katmanında elde ettiğinizden gerçekten farklı bir müzik dinleme deneyimi sunuyor.