Spotify Wrapped yayınlandı, web sitesi çöktü

Spotify'da yılın en çok beklenen anı Wrapped 2023 geldi ancak bazı kullanıcılar için işler pek yolunda gitmedi. Bu sene Wrapped'i ilk defa web üzerinden de sunan Spotify, sitenin çökmesini engelleyemedi.

Spotify Wrapped yayınlandı, web sitesi çöktü

Kullanıcıların tüm yıl boyunca neler dinlediğini inceleyebildiği ve gerek dünyadaki, gerek ülkesindeki istatistiklere göz atabildiği Spotify Wrapped, kullanıma sunulduktan kısa bir süre sonra çöktü. Spotify, Wrapped'i bu sene ilk kez web üzerinden de kullanıma sundu, ancak görünüşe göre işler pek istenildiği gibi gitmemişe benziyor. Zira siteye giren çoğu kullanıcı ne yazık ki erişim sağlamakta sorunlar yaşadı.

Siteye giren bazı kullanıcılar, Spotify.com/wrapped adresine girdiklerinde bir giriş sayfası yerine "500 Internal Server Error" yazan boş bir web sayfasıyla karşılaştığını belirtti. Üstelik bu sadece masaüstüne özel bir durum değil. X üzerinden birçok kullanıcı, web sayfasının hem masaüstü hem de mobil sürümlerinde aynı sorunu yaşadığını dile getirdi.

Sorunun arkasında ne olduğu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak ne olursa olsun, Wrapped özelliği Spotify uygulamasında gayet sorunsuz çalışıyor. Ayrıca çoğu insanın en çok kullandığı yer burası olduğundan, çoğu kullanıcı için önemli bir sorun teşkil etmiyor.

Wrapped sayfalarına erişebilenlerin çoğuysa muhtemelen Taylor Swift'in bu yıl en çok izlenen sanatçı olduğunu gördü. Spotify, Swift'in yılın başından bu yana 26 milyardan fazla akışla 2023'ün en iyi sanatçısı olduğunu söylüyor.

Bad Bunny ise The Weeknd'i geride bırakarak listede 2 numaraya yükseldi. Drake 2022 listesinde 1 numarayken bu yıl 4 numaraya düştü. Meksikalı şarkıcı Peso Pluma ise ilk 5 küresel sanatçıyı tamamladı.