Spotify'a, Supremium adı verilen yeni bir abonelik seçeneği geliyor. Peki Supremium, kullanıcılara neler sunacak?

Spotify, mevcut abonelik seçeneklerinin yanında, daha pahalı olması beklenen yeni bir abonelik seçeneği daha ekliyor. Supremium adı verilen bu seçenek, bakın kullanıcılara hangi ek avantajları sunacak...

Spotify'a yeni abonelik seçeneği geliyor: Supremium neler sunacak?

2021’de duyurulduğundan beri Spotify, şarkı kitaplığı için HiFi kalitesinde akış üzerinde çalışıyor. Bloomberg’den Ashley Carman’ın bildirdiğine göre, bu çalışmalar nihayet meyvesini vermek üzere. İddiaya göre akış hizmeti, daha fazla gelir elde etmek amacıyla “Supremium” adı verilen yeni bir abonelik seçeneği hazırlıyor.

En pahalı Spotify planı olması beklenen Supremium, muhtemelen diğer bazı avantajlara ek olarak, Apple Music ve Amazon Music’te hiçbir ekstra ücret ödemeden sunulan HiFi ses kalitesini sunacak. Konu ile aşina olan kaynaklar, şirketin abonelere “ayda belirli sayıda ücretsiz saat veya belirli sayıda kitap aracılığıyla sesli kitaplara genişletilmiş erişim” sağlayabileceğini ve isteyen dinleyicilerin daha fazlasını satın alma seçeneği olacağını söylüyor.

Bu abonelik seçeneğinin Ekim ayına kadar ABD pazarına girmesi ve ardından Dünya genelinde diğer pazarlarda kullanıma sunulması bekleniyor. Şu anda kullanıcılar, uygulaması aracılığıyla sesli kitapları yalnızca seçim yaparak alabiliyorlar.

Bu yılın başlarında, Spotify CEO’su Daniel Ek, şirketin 2023'te fiyatları artırmasını beklediğini ima etmişti: “Doğru zaman geldiğinde fiyatı yükselteceğiz ve bu fiyat artışı gerçekleşecek çünkü müşterilerimiz için çok fazla değer sağlıyoruz.

Spotify, yılın ilk çeyreğinde aylık 515 milyon aktif kullanıcıya ve 210 milyon Premium abone sayısına ulaşarak pazar beklentilerini aştı. Ana faaliyet alanları akış hizmetleri olmayan Apple ve Amazon’un aksine, Spotify ve Netflix gibi şirketler gelir elde etme konusunda sıkıntı yaşıyor ve müşterileri fiyat artışları konusunda daha hassas olabiliyor.

HiFi kalitesinin Spotify abonelerini artırmaya yetip yetmeyeceği ise henüz belirgin değil. Pek çok kişi kayıpsız yayın yapamayan kablosuz kulaklıklar kullandığından dolayı, daha iyi bir ses kalitesinin sunulması önemli bir fark yaratmayabilir.

Sesli kitaplar ise, insanları daha pahalı bir aboneliğe yönlendirmeye yardımcı olabilir. Ancak, akış hizmeti şirketi, diğer bazı rakiplerin ücretsiz olarak sağladığı özellikler için ekstra bir fiyat talep etmek istiyorsa daha fazla avantaj sunmak zorunda.