Spotify'dan yeni sesli tepki denemesi: Akış devi, sesinizi kaydetmenizi istiyor

Spotify, çalma listelerine yorum yapmak için kullanacağınız ses kayıtlarını test etmeye başladı.

Spotify sesinizi kaydetmenizi istiyor

Neredeyse her platformun bir yorum sistemi var da Spotify'ın neden olmasın? Spotify da böyle düşünüyor olmalı ki, çalma listeleri için sesli tepkileri test ettiğini açıkladı. Bu test, ilgili ekran görüntülerini yayınlayan Vietnam merkezli bir Reddit kullanıcısı sayesinde ortaya çıktı.

Yeni arayüzde "Evet, sence nasıl?" yazıyor ve devam ediyor: “Çalma listesi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmak için bir bölüm kaydedin.

İstemin altında, ses kaydını başlatmak için yeşil renkli bir kayıt düğmesi bulunuyor ve bu düğme daha sonra hizmete bir podcast bölümü olarak yükleniyor. Arka plan müziği ve etiket ekleyebilme gibi bazı basit düzenleme seçenekleri de bulunuyor.

Şirket, TechCrunch'a yaptığı açıklamada testi doğruladı. Açıklamada, "Spotify'da her zaman kullanıcılarımızın platformumuzdaki deneyimini geliştirmenin yollarını arıyoruz ve dinleyicilere ve içerik oluşturuculara değer katacağına inandığımız özellikleri düzenli olarak test ediyoruz" deniliyor. Açıklama şöyle devam ediyor: "Şu anda sınırlı bir uygulama içi ses oluşturma testi yapıyoruz, ancak paylaşacak daha fazla ayrıntıya sahip değiliz."

Yine de, Spotify'ın genellikle halka açık sınırlı sürümler olarak sunulan ancak hiçbir zaman resmi olarak hayata geçmeyen yeni özellikleri sıklıkla denediğini belirtmekte fayda var. Son aylarda platformun TikTok tarzı bir keşif akışından müzisyenler için NFT galerilerine kadar her şeyi test ettiğini gördük. Yani bu yeni özelliğin de herkese sunulmayabileceğini unutmayalım.