Spring Creator Update İle Daha Güçlü Cortana!

Bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi olan Spring Creators Update, her ne kadar biz hala kullanamasak da, Cortana'yı daha da güçlendirecek!

Güncelleme ile daha güçlü Cortana

Yakın gelecekte yayınlanacak olan bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi, şirket içinde Redstone 4 olarak anılıyor ve resmi adı Spring Creators Update olacak. Daha önce yapay zeka ile ilgili büyük yeniliklere sahip olacağını duyduğumuz güncellemenin Cortana'yı çok daha faydalı hale getirecek.

Windows 10 Insider Preview Build 17127'de Cortana çok daha akıllı bir dijital asistan haline geldi. Artık bir kaç küçük ayar ile özel bir profil oluşturup Cortana'nın size günlük hayatınızda yardımcı olmasını sağlayabileceksiniz. Tek yapmanız gereken Başlat menüsünden Notebook of Cortana'yı ziyaret etmek ve istediğini ayarları ve değişiklikleri yapmak olacak.

Bu profil sayesinde favori konumlarınızı belirledikten sonra (ev, iş, avm vb.) Cortana bu bölgelere ait hakkında trafik, hava durumu ve diğer bildirimleri size gösterebiliyor. Microsoft bu özelliğin gelecekte çok daha kapsamlı olacağını ve ilgi alanlarınızı, yakınlarınızı ve arkadaşlarınızı takip etmenizi sağlayacak. Bundan sonra "Hey, Cortana" diye bağırmanıza gerek olmadan yardım alabileceksiniz.

Microsoft ayrıca Cortana'nın daha farklı taslakları daha iyi gerçekleştirmesi için eğitim egzersizleri ekleyerek, haberler, spor ve hava durumu ile ilgili sorularınızı çok daha verimli şekilde cevaplamasını sağlayacak.

Tüm bu yenilik ve değişiklikler Windows 10 Redstone 4, diğer adıyla Spring Creators update ile birlikte gelecek. Güncelleme şu anda Windows Insiders Fast Ring'de ve Insider Preview yapılarında teste tabi tutuluyor.

Okuyucu Yorumları