Squid Game 2. sezon ne zaman yayınlanacak?

Squid Game 2. sezonu merakla bekleniyor. Yayınlandığı ilk günden itibaren dünya genelinde ilgi toplayan ve rekor kıran Squid Game dizisi 2. sezonu ile ilgili ilk bilgiler geldi. İşte detaylar...

Squid Game 2. sezon ne zaman yayınlanacak?

Squid Game 2. sezon ne zaman? sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılıyor. Çünkü Güney Kore dizisi Squid Game'in ilk sezonu büyük ilgi toplamıştı. Diz, römiyerini takip eden 28 günde 1,65 milyar saatlik şaşırtıcı bir izlenme rakamına ulaşmıştı. Dizinin 2. sezonunun ne zaman yayınlanacağı ise açıklanmamıştı. Popüler hayatta kalma dizisi Squid Game'in 2. sezonuyla ilgili ilk bilgiler geldi.

2. SEZONDAN İLK FRAGMAN

Netflix, Brezilya'da gerçekleştirdiği Tudum etkinliğinde dizinin 2. sezonuna ilişkin kısa bir tanıtım yayınladı. Videoda ana karakterler ve ölümcül oyunların yer aldığı ilk sezondan bir kesit gösteriliyor. Squid Game'in 2. sezonunda ilk oyunların galibi Lee Jung-jae, oyunları yöneten Lee Byung-Hun, oyun için katılımcı toplayan Gong Yoo ve dedektif Wi Ha-joon geri dönecek. Netflix ayrıca dizide yer alacak dört yeni oyuncuyu da tanıttı: Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Sung-hoon ve Yang Dong-geun...

Squid Game 2. Sezon Ne Zaman?

Squid Game'de Seong Gi-hun karakterine hayat veren Lee Jung-jae, 2. sezon çekimlerinin ilk sezona göre daha uzun süreceğini ifade etmişti. Bu açıklamaya göre Squid Game 2. sezonunun 2024 yılında yayınlanacağı düşünülüyor. Lee Jung-jae'ye göre Squid Game 2. sezonun prodüksiyonu 2023 yazında başlayacak ve yaklaşık 10 ay sürecek. Stranger Things 5. sezon gibi Squid Game 2. sezon da 2023'te Netflix'e gelmeyecek

Squid Game Konusu Nedir?

squid game

Peki, ilk sezonuyla rekorlar kıran Squid Game'in konusu nedir? Dizinin konusu, maddi olarak sorunlar yaşayan, borç batağındaki insanların oyun adı altında para ödüllü ve ölümcül yarışmada bir araya gelmesini anlatıyor. Büyük miktarlarda borçların altında ezilen insanlar, ilk olarak basit bir oyunu kazanarak para ödülü alıyor. Daha sonra, büyük oyuna davet ediliyorlar. Kart üzerindeki numarayı arayanlar tamamen gizlilik dolu bir oyunun içine giriyor.

Katılımcıların bilmediği en önemli nokta, başaramayanların elendiği bu oyunda elenmenin "ölümle" olması. Çocuk oyunlarında başarısız olanlar, teker teker öldürülüyorlar. Büyük para ödülünü kazanmak isteyen onlarca katılımcı, ölümü göze alarak oyuna devam ediyor.

Çaresizlik içindeki 456 insan, peş peşe altı oyun kazanırlarsa 45,6 milyar won (yaklaşık 350 milyon TL) ödülü alıp gidebileceklerini ümit ediyorlar.

Squid Game’de Leonardo DiCaprio da mı Rol Alacak?

squid game

Yakın zamanda Seul'de düzenlenen bir Netflix basın etkinliğinde, dizinin mimarı Hwang Dong-hyuk dizide Hollywood oyuncularının yer alıp almayacağına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "2. sezonda bilinen bir Hollywood oyuncusu olmayacak. Dizi hala Kore'de geçiyor."

Bununla birlikte Dong-hyuk, Leonardo DiCaprio'nun dizinin hayranı olduğunu bildiğini ve varsayımsal bir 3’üncü sezon için de ipucu verdi: "Belki zaman ya da şans elverirse, Leo'dan oyunlara katılmasını isteyebiliriz."

Squid Game Dizisi Kaç Bölüm?

squid game

Dizinin ilk sezonu toplam dokuz bölümden oluşuyor.

  • 1. Kırmızı Işık, Yeşil Işık

  • 2. CEHENNEM

  • 3. Şemsiyeli Adam

  • 4. Takıma Sadık Kal

  • 5. Adil Bir Dünya

  • 6. Kanka

  • 7. VIP'LER

  • 8. Gemi Aslanı

  • 9. Şanslı Bir Gün

squid game

Dizide en sık gördüğümüz karakter Gi-hun (Lee Jung-jae) olmuştu. Dizide 001'den 456'ya numaralanan insanlar arasında aslında 001'in çok önemli bir yere sahip olduğunu görmüştü. Hiç izlemeyenler beyninde tümör olduğunu söyleyen yaşlı yarışmacının neler yaptığına dikkat kesilebilir.

squid game

2008'de kaleme alınan senaryo 2009 yılında tamamlanmış. Yönetmen Hwang Dong-hyuk 2008 yılında, dizideki diğer 456 yarışmacı gibi borç içinde olduğu için böyle bir oyun olsa ben de katılırdım diye düşünmüş. Dizinin senaryosunun 2009'da tamamlanmış olmasına rağmen hayata geçmesi 2019 yılını bulmuş. Bunun nedeni ise oyuncular ve yatırımcıların projeye soğuk bakması.

squid game

Squid Game 1. Sezon Oyuncuları

Başrol oyuncuları:

  • Lee Jung-jae (Chief of Staff)

  • Park Hae-soo (Prison Playbook)

  • Wi Ha-jun

  • HoYeon Jung - Kang Sae-byeok

  • Oh Yeong-su Oh Il-nam

  • Anupam Tripathi, Abdul Ali

  • Heo Sung-tae Jang Deok-su

  • Kim Joo-ryoung - Han Mi-nyeo

Yönetmen:

Hwang Dong-hyuk

Squid Game Ne Demek?

Squid Game kelimelerinin Türkçe anlamları "Kalamar" ve "Oyun". Türkçe'ye Kalamar Oyunu olarak çevirebiliriz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Netflix gerçek Squid Game için tarih verdi