Steam makineleri bu kez "kesin" geliyor!

Uzun zaman geçse de bir türlü son halini alamayan "Steam Machines'den" iyi haberler var!

...Ve nihayet geliyor!

Uzun bir süre boyunca ses çıkmamasının ardından pek çok kişi Steam makinelerini büyük oranda unutmuştu. Ancak Valve, platformu yeniden tanıtmaya ve bu Mart ayı içerisinde gerçekleşecek GDC 2015'te son halini göstermeye hazırlanıyor.

Bu cihazları sınıflandırmak oldukça zor çünkü, Linux tabanlı Steam OS işletim sistemi ile çalışan bu cihazlar, PC'ler ile aynı parçaları kullanmaktalar ve bütün oyunlarını Valve'in dijital dağıtım platformu üzerinden ediniyorlar. En basit hali ile, bu cihazların, oturma odasında oyun oynamak için hazırlanmış olan bilgisayarlar olduğunu ve Big Picture modu ile konsol benzeri bir görüntü sunduğunu söyleyebiliriz.

Fikir, kağıt üstünde bakıldığında oldukça iyi görünüyor ama bu fikrin gerçeğe dönüşmesi, Valve'in ünlü olduğu bir şekilde (Half-Life 3'ü hatırlarsanız) oldukça uzun bir zaman aldı. Ancak uzun süren bu bekleyiş, artık sona eriyor gibi gözüküyor.

Firma adına konuşan bir temsilci, Valve'in bu cihazları aslında CES 2015 etkinliğinde ortaya çıkartmayı planladığını, ancak hazırlıkların tamamlanamaması nedeniyle ertelendiğini söyledi. Cihazların ertelenen tanıtımının ise, önümüzdeki Mart ayında gerçekleştirilecek olan Game Developers Conference'da yapılacak.

Okuyucu Yorumları