Steam'in çevrimiçi oyuncu rekoru, 1 haftada ikinci kez kırıldı

Steam, 2024 yılına çok hızlı bir giriş yaptı. Oyun hizmeti, sadece 1 hafta önce kırılan çevrimiçi kullanıcı rekorunu bir kez daha kırmayı başardı.

Steam'in çevrimiçi oyuncu rekoru, 1 haftada ikinci kez kırıldı

Valve’ın Steam çevrimiçi oyun hizmeti, 2024 yılına büyük rekorlarla başladı. Hizmetin alıştığımız eski ve güvenilir oyunlarının yanı sıra, Palworld ve Helldivers 2 gibi sürpriz popüler oyunlar, hizmetin eşzamanlı oyuncu sayısının yeni rekorlara yükselmesine yardımcı oldu. Pazar günü hizmet, çevrimiçi oyuncularda yeni bir rekora ulaşarak geçtiğimiz hafta sonu kırılan önceki rekoru geride bıraktı.

SteamDB verilerine göre Steam, pazar günü 35.385.530 çevrimiçi oyuncuya ulaştı. Bu, hizmetin çevrimiçi olarak 34.649.583 oyuncuya sahip olduğu geçtiğimiz hafta sonu kırılan önceki rekorun kayda değer bir farkla aşılması anlamına geliyor.

Bu sayının 11.117.276’sı Pazar günü Steam’de aktif olarak oyun oynuyordu. Ancak bu yine de aktif oyuncu sayısı, Palworld'ün Steam’deki popülerliğinin zirvesinde olduğu 28 Ocak’ta kırılan 11.582.167 aktif oyuncu rekorundan biraz daha düşük kaldı.

Palworld ve Helldivers 2’nin yanı sıra Valve’ın kendi oyunu olan Counter-Strike 2 ve Dota 2 de Steam’de sırasıyla 1 ve 2 numaralı oyunlar olmaya devam ediyor. PUBG: Battlegrounds, Apex Legends, Nakara: Bladepoint ve Grand Theft Auto 5 gibi diğer eski oyunlar şu anda en çok oynanan 10 oyun listesinde yer alıyor. Ayrıca, kısa bir süre önce piyasaya sürülen fantastik aksiyon RPG’si Last Epoch da ilk 10’da yer alıyor.

Steam, bu haftanın ilerleyen günlerinde en son büyük indirim etkinliği olan Steam Bahar İndirimi’ni düzenleyecek. 14 Mart’ta başlayacak olan indirim günleri 21 Mart’a kadar sürecek. Valve’ın Steam kütüphanesindeki binlerce oyunda görülecek büyük indirimler de bu rekorları biraz daha arttırmaya yardımcı olabilir.