Stephen King'in övgüyle söz ettiği korku filmi

Korku ustası Stephen King'in övgüyle söz ettiği yeni bir korku filmi izleyici ile buluşuyor.

2016'da Otopsi (The Autopsy of Jane Doe) filminin yönetmenliğini üstlenen André Øvredal, bu yılın iddialı filmlerinden Drakula: Son Yolculuk'u (The Last Voyage of the Demeter) çekti. Film Bram Stoker'ın romanında vampirin bir gemiyle Londra'ya seyahat ettiği "Kaptanın Seyir Defteri" başlıklı bölümün uyarlaması.

Drakula filmleri genel olarak Stoker'ın romanının Transilvanya ve Londra'da geçen bölümlerine odaklanmıştı ancak yeni film kitapta genellikle atlanan bir bölüme, Drakula'yı Transilvanya'dan Londra'ya taşıyan gemide geçen "Kaptanın Seyir Defteri" başlıklı bölüme dikkat çekiyor. Film Drakula ile denizdeki bir geminin mürettebatını karşı karşıya getiriyor.

"The Last Voyage of the Demeter"in oyuncu kadrosunda Corey Hawkins, David Dastmalchian, Liam Cunningham, Aisling Franciosi, Jon Jon Briones, Stefan Kapicic, Nikolai Nikolaeff, Woody Norman, Martin Furulund, Chris Walley rol alıyor ve Dracula'yı Javier Botet canlandırıyor.

Ünlü korku ustası Stephen King henüz gösterime girmeden önce filmle ilgili görüşlerini paylaştı. King filmle ilgili şüpheleri olduğunu ancak ama kendisine iyi zaman geçirttiğini söylüyor ve "Bana 60'lı ve 70'li yılların en iyi Hammer filmlerini hatırlattı" diyor.