Steve Jobs'un 47 yıl önce imzaladığı 4 dolarlık çek, küçük bir servete satıldı

Apple'ın en eski çeklerinden biri olan ve Steve Jobs imzasını taşıyan 4 dolarlık çek, açık arttırmada beklenenin çok daha üzerinde bir fiyat karşılığında satıldı.

Steve Jobs'un 47 yıl önce imzaladığı 4 dolarlık çek, küçük bir servete satıldı

Apple Computer Company’nin kurucu ortağı Steve Jobs tarafından imzalanan eski bir çek, açık artırmada 46.063 dolara satıldı. RRAuction tarafından gerçekleştirilen müzayedenin başlangıcında çekin 25.000 doların üzerinde bir fiyata satılacağı tahmin ediliyordu.

Wells Fargo Bank tarafından düzenlenen çek, Apple’ın kuruluşundan yaklaşık üç ay sonra, yani 23 Temmuz 1976 tarihinde düzenlenmiş ve Radio Shack’e 4,01 dolar ödeniyordu. Adres kısmında, Jobs ve Steve Wozniak’ın, Jobs’un ailesinin garajında çalıştıkları dönemde kullandıkları telesekreter ve posta bırakma hizmetinin yeri belirtiliyor.

1976, Apple’ın ilk ürünü olan Apple 1’i piyasaya sürdüğü yıldı. Bu bilgisayar, başlangıçta son kullanıcı tarafından lehimlenip monte edilecek bir kit olarak tasarlanmıştı. Ancak The Byte Shop’un sahibi Paul Terrell, bitmiş ürün olarak teslim edilmeleri durumunda her biri 500 dolar karşılığında 50 adet Apple 1 satın almayı teklif etti.

Apple ikilisinin tarihinde Radio Shack’in büyük bir rolü bulunuyor. Amerikan perakende zinciri, Steve Wozniak’ın yasadışı uzun mesafeli aramaları kolaylaştıran “mavi kutu”yu oluşturmak için kullandığı TRS-80 Mikro Bilgisayar Sistemini satın aldığı yerdi.

Jobs ve Wozniak, her biri 150 dolara bu tür yaklaşık 200 kutu satmayı başardılar ve bu ortaklık, artık Apple Inc. olarak bilinen bir bilgisayar şirketinin temel taşını oluşturdu.