Suno isimli Copilot uzantısı ile artık kendi yapay zeka şarkılarınızı yapabilirsiniz

Suno ismi verilen özel bir Copilot eklentisi, metin komutuna göre sözleriyle birlikte orijinal şarkılar besteleyebilen bir araç sunuyor. Copilot kullanıcıları Microsoft sohbet robotunu kullanarak Suno'ya erişebilecekler.

Bu Copilot uzantısı ile artık kendi yapay zeka şarkılarınızı yapabileceksiniz

Microsoft'un yapay zeka sohbet robotu Copilot, artık isteğe bağlı olarak yapay zeka şarkıları üretebilecek. Cambridge merkezli yapay zeka müzik girişimi olan Suno, Discord'da metin komutuna göre sözleriyle birlikte orijinal bir şarkı besteleyebilen bir araç geliştirdi. Copilot kullanıcıları Suno ismindeki eklentiye Microsoft sohbet robotunu kullanarak erişebilecekler.

Müzik yapmaya başlamak için Copilot kullanıcılarının hesaplarında oturum açmaları ve Suno eklentisini etkinleştirmeleri ya da "Suno ile müzik yapın" yazan logoya tıklamaları yeterli. Kullanıcıların daha sonra "Alaska yazları hakkında bir halk şarkısı yap" gibi istedikleri şarkıyı tanımlayan bir ya da iki satırlık basit bir metin istemi düşünmeleri ve bunu Copilot'a yazmaları gerekiyor. Sonrasında geri kalan her şeyi Suno kendisi hallediyor; bir veya iki dakika uzunluğunda, sözlerin bir transkriptiyle birlikte orijinal bir şarkı üretiyor.

Diğer büyük teknoloji şirketleri de bu aralar birçok yapay zeka müzik aracı üzerinde çalışıyor. Meta, metin komutlarına dayalı şarkılar üreten açık kaynaklı AudioCraft'ı, Google ise mırıldanılan bir şarkıya veya bir metin komutuna dayalı orijinal müzik parçaları üreten araçlarını test etme aşamasında. Şu anda Suno dışında; Soundful, Magenta, Beatbox, Soundraw, Loudly, Boomy, Beatoven.ai gibi benzer birçok yapay zeka müzik girişimi de sahnede yerini aldı.

Suno, ücretsiz kullanıcılarının üretilen yapay zeka şarkılarını YouTube veya Spotify'da paraya çevirmesini yasaklıyor, ancak ücretli kullanıcılara şarkıları için ticari haklar veriyor.