Süper bağlantı hızlı WiGig cihazları 2017'de geliyor!

WiFi hızını katlayacak olan WiGig için önemli bir aşama daha kaydedildi!

WiGig cihazları 2017'de geliyor!

Yüksek performanslı WiFi standardı WiGig, sonunda WiFi Alliance'ın onayını aldı. 802.11ad olarak da tanınan teknoloji, 10 metre mesafe içerisinde 8Gbps (saniyede 1GB) hız sunuyor.

WiFi Alliance grubunun açıklamasına göre önümüzdeki senenin sonlarında 180 milyon cihazın yeni standardı kullanması bekleniyor. Bu cihazlara router'lar, laptop'lar, akıllı telefonlar dahil. WiFi Alliance, standardın "trafiği daha as sıkışık olan" 60GHz spektrumunu kullandığını, bunun performansı artıracağını da vurguluyor. Gruba göre üreticiler, cihazlarına ilave edebilecekleri "handoff" teknolojisi ile örneğin odadan çıktığınızda 2,4 veya 5GHz WiFi'a otomatik olarak geçiş yapmanızı sağlayabilecekler.

802.11ad teoride 802.11ac'den daha hızlı, ancak yüksek hızdan faydalanmak için genellikle router'ınızla aynı odada olmanız gerekecek. Elbette standardın yalnızca router'ınız tarafından desteklemenesi yeterli değil; telefonunuz ve laptop'unuzun da yüksek hızdan faydalanması için standardı desteklemesi şart.

Bahsedilen teorik hızlara gerçek hayatta genellikle pek yaklaşmasak da, yeni standart bahsedilen hızın yüzde 20'sini bile sunsa faydalı olacak. Örneğin sıkça dosya aktarımı yapıyorsanız, 1Gbps kablolu ağa ihtiyaç duymayacaksınız.

Standardı destekleyen ilk mobil cihaz, Dell Latitude E7450/70 olacak. Bunun yanında Intel ve Qualcomm, yeni standardı destekleyen router çözümlerini sertifikalandırmış bulunuyorlar. WiGig destekli cihazların akınını beklemeye başlayın; bu özellik 2017'nin cihazlarında satın alma kararlarınızı etkileyebilir.

Okuyucu Yorumları