Sürekli takip edilmeyi reddedince...

Eğer patronunuz 7 gün 24 saat sizi takip etseydi, siz de bu kadının yaptığını yapar mıydınız?

7 gün 24 saat takibin sonu!

Sonunda bu da oldu... Kadın bir çalışan, iş saatleri dışında iş telefonundan takip edilmek istemediği için işten çıkarıldı.

Kaliforniya'da yaşan bir kadın, eski işverenine özel hayata müdahale, çalışma sorunları ve işten çıkartılma tazminatı sebepleriyle dava açmış durumda. Söylenene göre çalışanın yaptığı tek şey, kendisini sürekli olarak, hafta sonları ve gece yarısı da dahil olmak üzere takip eden GPS uygulaması Xora'yı etkisiz hale getirmiş olmak.

Elektronik para transferi firması Intermex'te çalışan Myrna Arias'ın sürekli olarak telefonunu, müşterilerden gelebilecek aramalar için, çalışma saatleri dışında da açık tutması gerekmekteydi. Arias, patronunun çalışma saatleri dışında kendisini takip ettiğini itiraf ettiğini ve hatta "belirli zamanlarda hangi hızla ilerlediğini bile biliyorum" dediğini iddia ediyor.

Arias, iş zamanlarında takip edilmekle ilgili bir problemi bulunmadığını söylüyor. Ancak konu her an takip edilmek olduğunda, kendisini bir mahkum gibi hissettiğinin altını çiziyor.

Sürekli olarak zorunlu takip edilmek, tabii ki pek hoş karşılanacak bir durum değil. İşverenlerin çalışanları 7/24 takip etmeleri, küçük düşürücü olabilmekte. Ancak işverenlerin hakları, çalışanların mahremiyet hakları ile çoğu zaman kesişiyor ve davalar genellikle patronların lehine sonuçlanıyor. Bakalım bu davanın sonucunda, çalışanların makus kaderi değişecek mi?

Okuyucu Yorumları