SurfEasy: Güvenli interneti cebinizde taşıyın

Dışarıdan bakınca bir USB belleğe benzeyebilir ama o, aslında çok yetenekli bir web tarayıcı!

USB bellek değil, tarayıcı!

İster e-posta göndermek olsun, ister sosyal ağlarda dolaşmak veya banka işlemleri yapmak, internette yaptığımız neredeyse her şey için belirli bir seviyede güvenliğe ihtiyacımız var. Peki herkese açık bilgisayarlarda bu hizmetleri hiç kullanmamalı mıyız?

İşte tam burada SurfEasy'nin Private Browser'ı devreye giriyor. Kredi kartı boyutundaki bu USB cihazı, PC'lerle ve Mac'lerle çalışıyor ve size VPN üzerinden bağlanan bir web tarayıcısı sunuyor. Dahası tarama bilgileriniz kartta saklandığından sekmelerinizi ve yer imlerinizi her zaman yanınızda taşımış oluyorsunuz.

69.99 dolara satılan SurfEasy, VPN hizmetiyle beraber geliyor ve bu hizmet için tekrarlayan herhangi bir abonelik ücreti bulunmuyor.

SurfEasy kartını tanıyalım

SurfEasy Private Browser, aslında kart şeklinde bir USB bellek çubuğu. Kutusuyla sigara paketine benzese de, kötü göründüğünü söyleyemeyiz. Kredi kartı boyutlarında olduğundan kartı cebinizde taşımanız çok kolay. Bununla birlikte kredi kartından biraz kalın olduğunu söylemeliyiz. USB belleği kartın üzerinden sürükleyerek çıkarabiliyorsunuz, böylece kartın metal bağlantı noktaları açığa çıkıyor.

Çubuğu bilgisayarınıza ilk kez bağladığınızda...

Çubuğu bilgisayarınıza ilk kez bağladığınızda...

Çubuğu bilgisayarınıza ilk kez bağladığınızda yeni bir hesap açmanız gerekiyor. Bunun ardından cihazı her bağladığınızda belirlediğiniz parolayı girmeniz yeterli olacak.

SurfEasy, hem Windows, hem de Mac'e yönelikbir web tarayıcısıyla geliyor. İki tarayıcı da oldukça hızlı açılıyor. İşletim sistemi fark etmeksizin farklı bilgisayarlar arasında kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Yani sekmeleriniz, yer imleriniz ve sakladığınız parolalar, sizi izliyor.

Kullanılan web tarayıcısı ise Firefox 14 (otomatik olarak güncelleniyor), dolayısıyla yabancılık çekmeyeceksiniz. Firefox eklentilerini kullanabilirsiniz, ancak güvenlik konusunda uyarılar almaya hazırlıklı olun.

SurfEasy ile internete bağlandığınızda tüm trafiğiniz şifreli bir VPN hizmeti üzerinden yönlendiriliyor. Bu ise yaptıklarınızı kimsenin izleyemeyeceği anlamına geliyor. Toronto merkezli şirket, bu web tarayıcısının sunduğu güvenliğin, bankalarınkiyle aynı seviyede olduğunu iddia ediyor. Şirket, kullanıcılarla ilgili herhangi bir günlük tutmadığını da sözlerine ekliyor.

SurfEasy'nin ince düşündüğü bir nokta ise çevrimiçi hizmetlerin IP adresinizi görmeden bulunduğunuz şehri bilebilmesi. Bu sayede örneğin Google'dan konumunuza özel sonuçlar alabiliyorsunuz.

Sıkça yolculuk yapıyorsanız, güvenemediğiniz PC'leri kullandığınız çok oluyorsa, normalde ücretli olan VPN hizmetiyle beraber gelen SurfEasy muhtemelen sizin için en iyi çözümlerden bir tanesi. Benzer bir USB flaş belleğini muhtemelen kendiniz de hazırlayabilrisiniz, ancak bu durumda VPN hizmeti için belirli bir ücret ödemeniz gerekecek. Çoğu VPN hizmetinin 69.99 dolarınızı hızla tüketeceğini düşündüğümüzde kartın fiyatı aslında uygun.

Okuyucu Yorumları