Sürpriz isimden sürpriz VR başlığı!

Piyasadaki VR başlıklarına, sürpriz bir isimden sürpriz bir alternatif geldi!

Sürpriz isimden sürpriz cihaz

Brian May'in pek çok farklı yeteneği olduğu söylenebilir: Queen'in baş gitaristi, porsuk sever, astrofizikçiyi içeren bu listeye, şimdi de VR gurusu eklenmiş durumda. May, Google Cardboard'a benzeyen kendi VR başlığını tanıtarak herkesi şaşırtmayı başardı.

Yeni kırmızı başlık, Owl Stereoscope olarak adlandırılmakta ve yüz yılı aşkın süre önce 3D görüntü ile ilgilenen Victoria dönemi bilim adamlarının çalışmalarını anımsatmakta. Yeni polypropylene cihaz, aslında 2008 yılından beri bulunan ve duran görseller sunan cihazlara bir güncelleme olarak görülebilir.

Artık bu duran görseller, akıllı telefonlar ile güncellenmiş durumda. Owl Stereoscope'un yeni sürümü, bir uçta bir çift lens sunarken, diğer uçta manyetik bir panel bulundurmakta. Bir manyetik şerit, telefonunuza yapışarak, cihazın yerinde kalmasını sağlamakta ve Victoria döneminden ilham alan bir VR cihazı yaratmakta.

Bu cihaz ile Cardboard arasında ise plastik dışında iki temel fark bulunmakta. Bu farkların ilki, bu cihazın ayarlanabilir bir odağa sahip olması. Başka bir deyiş ile telefonu tutan paneli ileri veya geri hareket ettirerek, mümkün olan en iyi görüşü sağlayabiliyorsunuz. İkinci fark ise bu sistemin tamamen aç olması. Bunun anlamı da telefonunuzu bir VR görücüsü olarak kullanırken de telefon ile etkileşime geçebildiğiniz. Ancak bu durum, ortam ışığını görmenize sebep olduğu için daha az kapsayıcı bir kullanım yaratmakta.

Owl Stereoscope'ın, Haziran ayının ortalarında 35 dolar fiyatı ile satışa sunulması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları