Tabletli eğitimde Samsung ve FMV işbirliği!

Samsung ve FMV Işık Okulları arasındaki işbirliği ile akıllı eğitim platformunun temelleri atılıyor!

Tabletli eğitimde önemli adım

Samsung Electronics Türkiye ve FMV Işık Okulları arasında yapılan iş birliği çerçevesinde interaktif ve akıllı eğitim platformunun temelleri atılıyor. Proje kapsamında, FMV Işık Okulları'nın tüm kampüslerinde, toplam 718 öğrenci ve 206 öğretmenin hizmetine sunulan tabletlerle, tamamen entegre ve bire bir öğrenmeye dayalı, daha eğlenceli ve daha etkili bir interaktif öğrenme ortamı yaratılıyor. Platform, GALAXY Note 10.1 tablet bilgisayar ve 65 inç interaktif tahta da dâhil olmak üzere, Samsung'un en güncel teknolojilerini içeriyor.

Samsung'un, FMV Işık Okulları'nda dersliklere getirdiği "Samsung School", öğretmenlere içerik ve ekran paylaşımı sağlayabilme ve eş zamanlı grup aktiviteleri organize etme olanağı sunmanın yanı sıra; öğrencilerin ders materyallerine, dersler ve okulla ilgili bilgilere ve forumlara erişmelerini mümkün kılıyor. "Samsung School"; yoklama, öğrenci geri bildirimi, not gibi verilerin girişinin yanı sıra raporlama, uygulama/ içerik kütüphanesi ve kolay dosya/ekran paylaşımı sayesinde öğrencilerin eşzamanlı kontrollerinin sağlanmasını da olanaklı kılıyor.

Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları ve Tabletler Direktörü Selçuk Mirza konuyla ilgili açıklamasında; "FMV Işık Okulları iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz bu proje, Samsung'un, geleceğin sınıfını yaratma konusundaki yatırımlarının bir göstergesidir. Teknolojik altyapıya sahip bu yenilikçi çözüm sayesinde eğitimcilerin çok daha interaktif, ilgi çekici, eğlenceli ve mobil bir ders işleme olanağı bulacaklarına ve öğrencilerin ise, motivasyonlarını ve performanslarını yükselteceklerine inanıyoruz. Samsung olarak geleceğin eğitim metotlarının şekillenmesine yönelik geliştirdiğimiz teknolojik ve yenilikçi çözümleri yaygınlaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Tabletli eğitime geçerken bilişim teknolojilerinin küreselleşen dünyada eğitim-öğretim sürecine katkısının inkar edilemez olduğunu belirten FMV Işık Okulları Bilgi İşlem Yöneticisi Candan Asal şunları söyledi: "FMV Işık Okulları, 127 yıllık eğitim tecrübesini sürekli ilklere imza atarak sürdürüyor. Günümüz eğitim dinamiklerinde tablet destekli eğitim, küreselleşen dünyaya entegre olup, her türlü bilgiye ulaşmayı sağlıyor. Feyziye Mektepleri Vakfı, global yazılım deneyimini de göz önünde bulundurarak bu projeyi Samsung'la yürütmeyi tercih etti. Aynı zamanda Samsung'un geliştirdiği yeni ve gelişkin sınıf yazılımı 'Samsung School'un da Türkiye'deki ilk uygulayıcısı oldu. Tablet destekli eğitimle küreselleşen dünyaya entegre olup her türlü bilgiye ulaşmayı ve Türk eğitimine katma değer sağlamayı amaçlayan FMV Işık Okulları, buradaki tecrübesini yaygınlaştırarak diğer okullarla da bilgi paylaşımı içinde olmayı hedefliyor."

FMV Işık Okulları, 2012-2013 dönemi itibariyle her yıl orta ve lise kademelerinin ilk sınıfları olan; 5, 9 ve lise hazırlık seviyesi öğrencilerine verilecek tabletlerle akıllı okul projesini geliştirmeye devam ederek, dördüncü yılın sonunda tüm orta-lise kademesindeki öğrencilerini tablet bilgisayarlarıyla derslere girecek hale getirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında kütüphane, ölçme değerlendirme, eğitim teknolojileri gibi eğitime destek veren diğer birimlerin çalışanları da tabletli eğitim süreci ve planlaması içerisinde aktif olarak yer alacak.

Samsung School'un içeriğinde neler bulunuyor?

Samsung School'un içeriğinde neler bulunuyor?

Samsung School'un içeriğinde neler bulunuyor?

Samsung School, öğretmenlerin interaktif ve ilgi çekici bir öğrenme ortamı yaratmasına yardımcı olan üç entegre sistem sunuyor:

· İnteraktif Yönetim Çözümü – Ders sırasında kullanılmak üzere geliştirilen bu çözüm, öğretmenlere; öğrencilere ders içeriklerini kolaylıkla iletebilme, öğretmen ekranını veya herhangi bir öğrencinin ekranını sınıfla paylaşma imkânı sunuyor. Bu çözüm sayesinde öğretmenler; grup etkinliklerini organize edebiliyor, hazırladıkları soru ve cevapları öğrencilere ulaştırabiliyor, testler veya kısa anketler yapabiliyor ve öğrencilerin ekranlarını kilitleyerek sınıfın dikkatini istedikleri zaman kendilerine çekebiliyorlar.

· Eğitim Yönetim Sistemi – Öğretmenlerin öğrencilere; elektronik ders kitaplarının, öğretici uygulamaların ve ders programlarının yanı sıra okulun yapmış olduğu duyuruları ve ders dışı etkinliklerle ilgili bilgileri ulaştırmalarını sağlıyor. Öğrenciler tüm bu içeriklere istedikleri zaman ulaşabiliyorlar.

· Öğrenci Bilgi Sistemi – Öğretmenler öğrencilerin; genel bilgilerini, derse katılımını, ve not bilgilerini takip edebiliyorlar.

Okuyucu Yorumları