Tarayıcı, arama ve yapay zekayı birleştiren uygulama: Arc Search yayınlandı

The Browser Company’nin iOS kullanıcıları için yayınladığı yeni Arc Search uygulaması, tarayıcı, arama ve yapay zekanın sadece tek bir üründe bir araya gelebileceğini kanıtlıyor.

Tarayıcı, arama ve yapay zekayı birleştiren uygulama: Arc Search yayınlandı

iOS için yayınlanan yeni Arc Search uygulaması, istediğiniz sorguyu yazmanızın ardından “Benim için göz at” düğmesine dokunmanızla birlikte, normalde Google’da yapacağınız arama, birkaç farklı bağlantıya tıklama ve bunları okuma sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Son birkaç yıldır Arc tarayıcı üzerinde çalışan The Browser Company’nin yeni iOS uygulaması Arc Search, interneti tarayarak, X gibi sosyal medya platformları, The Guardian ve USA Today gibi haber siteleri ve pek çok farklı sayfayı okuyor ve size hangi sayfaları okuduğunu bildirerek birkaç saniye sonra sorgunuza uygun bilgileri size sunuyor ve çeşitli ilgili bağlantılar da öneriyor.

Temel olarak Arc Search, size bir arama sorgusu sonucu döndürmek yerine adeta yeni bir bilgilendirici internet sayfası oluşturuyor ve daha da detaylı bilgi almak istiyorsanız kullanabileceğiniz bağlantılar sunuyor. Bütün bu süreç, The Browser Company’nin web tarayıcılarının geleceği hakkındaki büyük fikirlerini ortaya koyuyor. Şirket, bir tarayıcı, bir arama motoru, bir AI sohbet robotu ve bir web sitesinin çok farklı şeyler olmadığını öneriyor ve bunların tamamını sadece bir internet bilgi bulucusunun parçaları olarak görerek, aynı uygulamanın içinde bulunabileceklerini gösteriyor.

Ayrıca Arc Search, Arc tarayıcısı için de daha büyük bir değişimin parçasını temsil ediyor. Şirketin mobil uygulaması şu ana kadar çoğunlukla masaüstüne eşlik eden bir uygulamaydı ve açık sekmelerinize erişmenin bir yolundan daha büyük bir şey değildi. Arc’ın Windows kullanıcılarına sunulmasıyla birlikte The Browser Company, Arc Anywhere adı verilen kendi platformlar arası senkronizasyon sistemini kullanıma sunmaya ve bu yapay zeka destekli özelliklerden bazılarını diğer platformlardaki Arc’a getirmeye hazırlanıyor. CEO Josh Miller, gelecekte Arc Search’ün adının Arc olacağını ve şirketin hizmetleri tek bir mobil uygulamada birleştireceğini söylüyor.

“Benim için göz at” özelliği mükemmel olmasa da oldukça etkileyici sonuçlar veriyor. Örneğin bir aktörü sorduğunuzda, size en son dizi ve filmlerinin yanı sıra magazin haberleri hakkında da genel bilgiler veriyor, Wikipedia sayfasına bağlantılar ve çeşitli haber sitelerinin konu hakkındaki sayfalarını ve son olarak, son zamanlardaki kişisel ve mesleki gelişmeleri hakkında pek çok bilgi sunuyor. Birçok yapay zeka aracı gibi Arc Search de kaynağını belirtme konusunda çok iyi değil, ancak altta bir dizi bağlantının yer aldığı bir “Daha Derin inceleyin” bölümü, bu bilgileri kontrol edebileceğiniz ve ne kadar güvenilir olduğuna karar verebileceğiniz bağlantılar veriyor.