Tarayıcı seçim ekranı MS'un başına dert oldu

Microsoft'un bir dönem çok canını yakan, en büyük kabusu geri döndü...

Microsoft'un belalısı döndü!

AB Komisyonu'nun isteğiyle Microsoft tarafından 2009'da eklenen "tarayıcı seçim ekranı", Windows XP ve Vista'ya bir güncelleme yoluyla gelmişti. Seçim ekranı bilinmeyen bir nedenle Windows 7'de bulunmuyordu.

Microsoft, tarayıcı seçim ekranının Windows 7'de görünmemesini bir "teknik hata"ya bağlamıştı, ancak AB Komisyonu Temmuz ayında Microsoft'un Şubat 2011'de çıkan karara uymadığını söylemişti. Şimdi ise AB Komisyonu, Microsoft'un bu hareketi için ona cezayı kesti. Bu arada Microsoft'un başı Windows 8'de de bu seçim ekranıyla dertte olacak gibi görünüyor. Çünkü Microsoft'un Windows 8'de de tarayıcı seçimini "kullanıcıya bırakması" gerekiyor. Microsoft'un bunu yapmaması ise global cirosunun yüzde 10'u kadar ceza almasına neden olabilir.

Mobil platformlarında kendi tarayıcılarını önyüklü olarak sunan Google ve Apple'ın belki de bu gelişmelerden ders alması ve hazırlıklı olması gerekiyor. Zira Microsoft'un tarayıcı seçim ekranı ile uğraşıyor olmasının tek nedeni, Windows'un yüzde 90 gibi bir kullanım oranına sahip olması.

Okuyucu Yorumları