Kraliçenin saf altından yapılan Nintendo Wii'si satışta: Tarihin en pahalı Nintendo Wii’si açık artırmaya çıktı

300 bin dolarlık fiyat etiketiyle Kraliçe II. Elizabeth’in kapısından dönen saf altın Nintendo Wii, açık artırmaya çıktı.

Kraliçe’nin kapısından dönen altın Nintendo Wii satışa çıktı

Zaman zaman bazı elektronik cihazların lüks materyallerle baştan tasarlandığını ve satışa sunulduğunu görüyoruz, ancak bu, bugüne kadar pek sık rastlamadığımız türden: Saf altın kaplama bir Nintendo Wii oyun konsolu.

2009 yılında geliştirilen bu saf altın kaplama Nintendo Wii oyun konsolu, bir oyun geliştirme şirketi olan THQ tarafından özel olarak Kraliçe II. Elizabeth için yapılmış. Ancak oyun konsolu, üst seviye katı kraliyet politikası nedeniyle asla Buckingham Sarayı’na gidememiş. Gelen ret talebinden sonra THQ’ya geri dönen Nintendo Wii, 2017 yılında koleksiyoner bir stüdyo tarafından satın alındıktan bir süre sonra Don isimli Hollandalı bir koleksiyonerin eline geçmiş. Şimdi ise açık artırmaya sunulmuş durumda.

İlk olarak Ekim 2021 yılında eBay’de 300 bin dolarlık bir fiyat ile satışa çıkartılan Nintendo Wii’nin talihsizliği burada da bitmemiş. eBay’de fiyat aralığı düzenlemesi sonrası, fiyatının çok yüksek bulunduğu için sistemden çıkartılan altın kaplama Nintendo Wii, şimdi ise bir başka açık artırma sitesi olan Goldin’de satışa çıkartılmış. Şu ana kadar gelen en yüksek teklif 3 bin dolar olurken, kısa sürede fiyatının yeniden 300 bin dolara erişeceği düşünülüyor.