TCL yeni ürünlerini ve teknolojilerini CES 2024’te sahneye çıkardı

TCL, yeni ürünlerini ve teknolojilerini CES 2024’te duyurdu. Etkinlikte tanıtılanlar arasında, TCL'in ekran teknolojisinin yeni nesli olan TCL NXTPAPER 3.0'ın yanı sıra firmanın yeni tabletleri ve 50 Serisi akıllı telefonları yer alıyor.

TCL yeni ürünlerini ve teknolojilerini CES 2024’te sahneye çıkardı

TCL, CES 2024 kapsamında en son gelişmelerini duyurdu. Duyuruların başında, TCL'in ekran teknolojisinin en yeni nesli olan TCL NXTPAPER 3.0'ın tanıtımı yer alıyor. Bununla birlikte tanıtılan ürünler arasında firmanın yeni tabletleri ve 50 Serisi akıllı telefonları yer alıyor.

Tanıtılanlar arasında ilk olarak TCL'in göz konforuna yönelik üç yılda geliştirdiği TCL NXTPAPER ekran teknolojisi bulunuyor. TCL NXTPAPER 3.0, TCL'in genel dijital görüntüleme deneyimini bir dizi donanım ve yazılım yükseltmesiyle artırdığını iddia ediyor.

NXTPAPER 3.0 ile birlikte kullanılan yeni Dairesel Polarize Işık (CPL) ekranları, doğal ışığın "emisyon-yansıma-kırılma" yolunu simüle ediyor. Bu da doğal ışıkta kitap okumaya yakın bir görsel deneyim yaratymayı ve ekstra göz konforu için ekranın kâğıda benzerliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca DC karartma teknolojisinin entegrasyonu ile göz yorgunluğunun azaltıldığı belirtiliyor. Yazılım tarafında ise TCL, dijital cihaz kullanımına yönelik uzman tavsiyelerine uygun olarak ekran süresinde molaları teşvik etmek veya zayıf aydınlatma koşullarını değiştirmek için kullanıcılara özelleştirilmiş hatırlatmalar yapabilen bir göz bakım asistanı içeriyor.

TCL, CES 2024 kapsamında ABD pazarı için TCL NXTPAPER 14 Pro ve TAB 10 NXTPAPER 5G tabletlerini de tanıttı.

TCL NXTPAPER 14 Pro, TCL NXTPAPER 3.0 teknolojisine sahip tablet, CPL ve DC karartma teknolojileriyle birlikte geliyor. Tablet ayrıca, siyah beyaz kullanıcı arayüzünün klasik estetiğini sunmayı hedefleyen yükseltilmiş 3'ü 1 arada VersaView kullanıcı arayüzüne de sahip. Bu özellik bir e-okuyucuya olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bununla birlikte yazılım-donanım entegre teknolojisi barındıran kullanıcı arayüzü, özel NXTPAPER tuşu aracılığıyla standart tablet modu ile renkli kâğıt veya mürekkepli kâğıt modları arasında geçiş yapılabilmesini mümkün kılıyor.

Diğer tanıtılan TCL TAB 10 NXTPAPER 5G ise adından da anlaşılacağı üzere 5G özelliği ile öne çıkıyor. 10 inçlik boyutu sayesinde rahat bir taşınabilirlik sunmayı hedefleyen tablet, daha çok seyahat halinde olan kullanıcılara hitap ediyor.

TCL 50 Serisi ise TCL'in beşinci nesil akıllı telefonlarını temsil ediyor ve bütçe dostu 5G cihazlardan NXTPAPER akıllı telefonlara kadar bir dizi farklı model içeriyor. Çift hoparlör ve daha büyük ekranlarla donatılan bu seride her kullanıcının ihtiyacını karşılayacak bir model olması amaçlanmış. Seride yer alan ürünler, kitap meraklıları için e-okuyucu modu ve her zaman hareket halinde olan kullanıcılar için 5G bağlantısı gibi özellikler ile geliyor.

Seri, ABD pazarına özel beş modelle piyasaya çıkıyor: TCL 50 XL NXTPAPER 5G, TCL 50 XE NXTPAPER 5G, TCL 50 XL 5G, TCL 50 XE 5G ve TCL 50 LE.

TCL 50 XL 5G, 6,8 inç boyutunda FHD + 120Hz bir ekran ile ve DTS ses özellikli çift hoparlör ve RAM genişletme özelliğine sahip 8GB RAM ile geliyor. Telefonun batarya kapasitesi ise 5010mAh.

TCL 50 XE 5G, 6,6" inç boyutunda HD+ 90Hz ekranı ve 50MP üçlü kamerası ile öne çıkan bir model. Bu modelde de aynı şekilde RAM genişletme ile artırılan 8GB'lık bir RAM, 5010mAh'lik bir batarya bulunuyor.

TCL 50 LE ise TCL 50 Serisinin en kompakt üyesi. 6,6" inçlik 90Hz ekranı bulunan model, 13MP hibrit kameraya ve TCL NXTURBO teknolojisine sahip. Depolama tarafında 4 GB RAM artı 64GB ROM ile TCL 50 LE, serinin en uygun fiyatlı telefonu olacak gibi görünüyor. 50 LE'nin pil kapasitesi ise 4000mAh.