Teams'e geçen Brisa'nın iş süreçleri yüzde 80 güçlendi

İletişimini güçlendirmek, güvenlik risklerini ortadan kaldırmak ve hız kazanmak amacıyla iş süreçlerini Microsoft Teams'e taşıyan Brisa, bazı operasyonlarında yüzde 80 iyileşme kaydetti.

Teams'e geçen kazanıyor!

Evden çalışmaktan 10.000 kişinin bağlanabildiği canlı etkinlikler düzenleyeme kadar şirketlere birçok kolaylık sunan Teams sayesinde, Brisa çalışanları ve bayileri, bulundukları yerden toplantılara katılabiliyor ve canlı yayınlarla şirket içi gelişmelerden haberdar olabiliyor. Ülke çapında 2900'yakın çalışana ve 1400'den fazla satış noktasına sahip Brisa, ''Oh Be! Dijital İşyeri'' vizyonuyla iş süreçlerini Microsoft Teams'e taşıdı. Teams ile Brisa, iş süreçlerinde yaşadığı aksaklıkları, güvenlik sorunlarını ve iletişim problemlerini ortadan kaldırdı ve bünyesinde bulunan çalışanları, bayileri ve paydaşları ile kurduğu iletişimi kesintisiz, verimli ve güvenli hale getirdi.

Microsoft Teams Brisa'ya yüksek erişilebilirlik, çoklu yedeklilik, operasyonel kolaylıklar ve güvenli bir altyapı sağladı. Teams sayesinde başka bir alanda bulunan Brisa çalışanları ve bayileri bulundukları yerden toplantılara katılabiliyor, canlı yayınlar ile şirket içi gelişmelerden haberdar olabiliyor. Kullanıcılar ile paydaşlar arasındaki dosya paylaşım hızı, toplantı yapabilme kabiliyeti ve iletişim kalitesi büyük ölçüde artıyor; toplantının yaratacağı maliyet ve zaman kaybına engel oluyor. Teams ile Brisa çeviklik kazandı ve bazı iş süreçlerinde yüzde 80 iyileşme kaydetti.

Üçüncü taraf uygulama desteği

Microsoft, Brisa çalışanlarına Teams eğitimleri de sundu. Çalışanlar Teams'i kendi alanlarında nasıl kullanacağını öğrenerek kendi iş süreçlerine özel çözümler geliştirdiler ve kullanmakta oldukları çözümleri Teams'e entegre ettiler. Brisa'nın Chatbot teknolojisiyle geliştirdiği Yapay Zeka Temelli Ekip Arkadaşı "Robi" Teams'e dâhil oldu. Böylece, yeni ve farklı bir platforma ihtiyaç duymadan bayilerin finansal durumu, satış verileri, günlük yemek menüsü paylaşma ve şifre resetleme gibi birçok işlem, üçüncü parti uygulamaların dâhil edilmesiyle rahatça yapabilmeye başlandı.

Brisa CIO'su Tekin Gülşen, Teams'e geçme sürecini şöyle açıkladı: Dijital Dönüşüm sürecimizde çalışanlarımızın günlük iş akışlarındaki operasyonlarını, iç ve dış paydaşları ile iletişimlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmek en büyük önceliklerimizden bir tanesiydi. Microsoft'un çözüm ortaklığı ile Office365 platformu ve Teams uygulamasını iş süreçlerimize dahil ettik ve kısa zamanda yaygınlaştırdık. Teams'in sağladığı kesintisiz hizmet ile günün her saati birbirimize ulaşabiliyor, kaliteli toplantılarla işlerimizin sürekliliğini sağlayabiliyoruz. Ayrıca Teams'e chatbot özelliği kazandırarak bazı süreçlerimizi çok daha kolay ve otomatik hale getirdik. Bu başarı hikayesinin ardında emek sarf eden Microsoft ekibini ve Brisa Bilgi Teknolojileri ekibimizi bir kez daha tebrik ediyorum."

Teams yeni özelliklere kavuştu

Skype entegrasyonuyla günümüzün dijital iş platformları arasında öne çıkan Microsoft Teams'e yeni özellikler eklendi. Gerçek zamanlı gürültü kesme özelliği, klavye tuşları ya da dışarıdan gelen sesler gibi rahatsız edici arka plan gürültüsünü en aza indirerek söylenenlerin rahatça duyulabilmesini sağlıyor. Büyük çaplı görüntülü toplantılarda söz almak çok kolaylaştı. Teams şimdi, videoda el kaldırma hareketlerini algılıyor ve söz isteyen çalışanlar kendilerini daha rahat ifade edebiliyor. Yeni başka bir özellik olan Teams Rezervasyonlar ile doktor muayenelerinin zamanlamasını yapmak, randevu ayarlamak kolaylaşıyor. Teams, devam eden görüşmelerin daha verimli geçmesi için ayrı bir pencerede sohbet etmeye de olanak tanıyor. Çevrimdışı ve düşük bant genişliği desteği sayesinde Teams, internet bağlantısı olmasa bile sohbet mesajlarının okunmasına ve yanıtlanmasına imkân veriyor.