Telefon Varsa, Büyük Ekrana Gerek Yok!

Herkes dev ekranlı bir televizyon ister. Ama cep telefonlarımız bunu bile önemli olmaktan çıkartıyor!

Telefon varsa, büyük ekrana gerek yok!

Görünene göre ekran boyutu o kadar da önemli değilmiş; yarımızdan fazlamız artık videoları telefonlarımızdan izliyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde mobil alanından rekor miktarda video izlemesi gerçekleşti ve bu rekor Dünya genelindeki video oynatmalarının neredeyse %57'sini oluşturuyor. Asya-Pasifik bölgesi %61 mobil izleme ile liderliğini üstleniyor ve Kuzey Amerika'da da video izlemelerinin yarısından daha fazlası mobil alanından geliyor. Bu oranlar, video analitik hizmetleri sunan Ooyala'ya ait.

Raporda özellikle Asya-Pasifik bölgesinin mobil video alanındaki hızlı büyümesine dikkat çekiliyor. Bu bölgede büyüme, bir önceki yıla göre %15 oranına ulaşmış durumda. Ayrıca küresel olarak tüm ekran boyutlarında 20 dakikalık videoların en fazla izleyici dikkati çeken videolar olduğu da belirtiliyor.

Ooyala'nın baş analisti Jim O'Neill'in söylediğine göre "mobil cihazların kabullenilmesi yavaşlamıyor ve tüketiciler uzun süreli içerikleri akıllı telefon ve tabletlerde izlerken kısa klipleri izledikleri kadar rahatlar."

Video izleme alışkanlıklarının avucumuzda yer alan cihazlara yönelmiş olması pek de büyük bir sürpriz değil. Telefonlar ve tabletler hızlı bir şekilde eğlence merkezleri haline dönüştüler ve kullanılan mobil veri miktarı oldukça yüksek. Örneğin Kuzey Amerika'daki veri kullanımının önümüzdeki beş yıl içerisinde üç katının üzerine çıkması bekleniyor...