Telefonda Güvenlik Çok Önemli

Akıllı telefonlarda güvenlik çok önemli. Peki, kullanılabilecek güvenlik yöntemleri arasında neler var?

Telefonda güvenlik çok önemli

Teknoloji ilerledikçe, güvenlik eskisine nazaran daha önemli hale geliyor. Akıllı telefonlarda artık sıkça rastlamaya başladığımız parmak izi güvenlik yöntemleri de artık yavaş yavaş yerini yüz tanıma sistemlerine bırakmaya başlamışken, iş aslında yalnızca telefonun ekran kilidiyle de bitmiyor; dosya ve klasörlere kadar iniyor. Elbette piyasadaki her akıllı telefonda bu tür güvenlik yöntemleri yok. Huawei Mate 20 Pro ise bu noktada fark yaratıyor.

Güvenlik için özel olarak geliştirilmiş ekrana entegre parmak izi sensörünün yanı sıra 3D Yüz Tanıma teknolojisi ile hem telefonunuzun hem de kişisel verilerinizin güvenliğini sağlayan Mate 20 Pro, yalnızca ekran kilidini parmak iziniz ve yüz kimliğiniz ile şifrelemekle kalmıyor, aynı zamanda dosya ve klasörlere kadar özel şifreleme yöntemleri sunuyor.

Ekrana entegre parmak izi sensörü ve fazlası

Ekrana entegre parmak izi sensörü ve fazlası

Ergonomik tasarım ve Dinamik Basınç Algılama teknolojisi sayesinde telefonunuzun kilidini anında ve güvenli bir şekilde açmak için parmağınızı ekrana dokunmanızın yeterli olduğu Mate 20 Pro'da, parmak izi sensörü ekrana entegre şekilde çalışıyor. Güvenlik yöntemleri arasında sektörün öncüsü olan bu teknoloji ile 5 farklı parmak izini Mate 20 Pro'ya kaydedebiliyorsunuz. Bu yöntem ile isterseniz uygulamalarınızı da şifreleyebilir, PrivateSpace ile kendinize özel ve güvenli bir alan yaratabilir ve Dosya ile Şifre Kasaları ile güvenlik yöntemlerinizi derinleştirebilirsiniz.

Kişisel güvenlik alanı

Kişisel güvenlik alanı

Mate 20 Pro'nun sunduğu güvenlik yöntemlerinden biri olan PrivateSpace ile cihazınızda yalnızca sizin erişebileceğiniz ayrı bir alan oluşturabilirsiniz. PrivateSpace'e kilit ekranından girmek için PrivateSpace'e özel oluşturacağınız parmak izinizi kullanabilir veya şifre ile özel desenlerle erişim sağlayabilirsiniz.

PrivateSpace'te, özel verilerinizi gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz. PrivateSpace'te bulunan kişilerin arama ve mesaj kayıtları gizli tutulur; dilerseniz bunların arasına görseller, videolar ve ses dosyalarını da ekleyebilirsiniz.

Belgelerinizi özel bir kasada tutun

Mate 20 Pro'da yer alan Dosya Kasası'nda ise gizliliğinizi korumak için fotoğraf, ses, video ve diğer dosyaları şifreleyip bir arada tutabilirsiniz. Dosya Kasası'nı etkinleştirdiğinizde, dahili depolama birimi üzerinde, özel bir şifre ile erişebileceğiniz görseller, ses dosyaları, videolar ve diğer tüm dosyalarınızı bir arada yalnızca sizin erişebileceğiniz şekilde gizleyebilirsiniz.

Şifrelerinize özel güvenlik yöntemi

Şifrelerinize özel güvenlik yöntemi

Mate 20 Pro'da yer alan Şifre Kasası ise, kullanıcı adlarınız ile şifrelerinizi saklamanız için ayrılmış bir güvenlik bölümü. Size ait güvenli bir kasa olan Şifre Kasası, bir uygulamaya giriş yaparken kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi otomatik olarak doldurur. Böylece her bir uygulama için kullanıcı adı ve şifrenizi hatırlamakla uğraşmazsınız. Bilindiği gibi uygulamaları açık bırakmak, yani çıkış yapmamak da önemli bir güvenlik zafiyeti. Şifre Kasası ile bu bilgileri tekrar tekrar girmemek için uygulamaları açık bırakmanıza gerek yok.