Tesla çalışanları, en azından bir süre için fabrikada yaşamak, fabrikada yatıp kalkmak zorunda kalacak

Tesla, Şangay fabrikasındaki çalışanlarının Covid-19 karantinasına takılmamaları için fabrikada uyuyup uyanmalarını, fabrikadan dışarı çıkmamalarını istiyor.

Tesla, çalışanlarını fabrikada yatıracak

Covid-19, her ne kadar ülkemizde ve çeşitli ülkelerde bitmiş gibi görünse de farklı bölgelerde can almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yine sert kapanma kararı alan Çin bunun örneklerinden biri olurken, ülkede pek çok sektör de bu durumdan etkilenmiş durumda. Bloomberg’in haberine göre Tesla’ın Çin’deki fabrikası da bu kapanma kararı gereği bir önleme imza atmış.

Hükümetin 28 Mart’ta kalabalık şehirlerde sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından çok uluslu şirketler üretime geri dönebilmeleri için kısıtlamaları hafifletmesi için hükümete baskı yaparken, Tesla gibi bazı şirketler de farklı çözümlere gitmiş durumda. Tesla’nın Çin fabrikasında çalışanlara uyku tulumu ve şilte dağıtacağı bildirilirken, böylece çalışanların eve gitmeleri yerine fabrikada uyumaları sağlanacak. Öte yandan çalışanların diğer ihtiyaçları da şirket tarafından karşılanacak. Çalışanların katlarında duş, yemek ve eğlence alanlarının yanı sıra insanların uyuması için belirlenmiş alanlar da bulunacak. Çalışanlara günde 3 öğün yemek verilecekken, 63 dolar (400 yuan) ödenek verilecek.

Tesla, ayrıca çalışanların ilk 3 gün boyunca günde bir kez Nükleik Asit Testi yaptırmalarını, günde 2 kez ise ateşlerini kontrol etmelerini ve günde en az 4 kez ellerini yıkamalarını zorunlu kılarak Covid-19’un yayılmasını önlemek için düzenlemeler de uygulayacak. Bu çalışma şeklinin diğer şirketler tarafından da benimsenip benimsenmeyeceği ise şimdilik belli değil.