Tesla Megapack, sadece 6 ay çalıştıktan sonra tamamen yandı; yollar kapandı

Tesla Megapack, bir trafo merkezinde sadece 6 ay çalıştıktan sonra tamamen yandı ve çevredekilerin sığınaklara inmesine neden oldu.

Tesla Megapack, sadece 6 ay çalıştıktan sonra tamamen yandı

Bir California trafo merkezindeki bir Tesla Megapack bataryası dün sabah erken saatlerde alev aldı ve Monterey Körfezi'nin Moss Landing bölgesi çevresinde bir sığınak emri verilmesine ve birden fazla yolun kapanmasına neden oldu.

Monterey County Weekly'nin haberine göre, Kuzey Monterey İlçesi İtfaiyesi, Tesla tarafından ortak yönetilen ve bu yılın Nisan ayından beri faaliyette olan 182,5 MW'lık bir Pasifik Gaz ve Elektrik (PG&E) tesisi olan Elkhorn Pil Depolama tesisinde yanan bir Tesla Megapack hakkında bir çağrı aldı. Başka bir deyişle batarya, sadece 6 aylıktı.

İtfaiye şefi Joel Mendoza'nın söylediğine göre, bu tür yangınlarda nadir olan bir şekilde pil, hızlı ve temiz bir şekilde yandı. Mendoza, "Bu pillerle ilgili olan şey, bazen günlerce yanmalarıdır. Bu özel durumda oldukça hızlı bir şekilde, altı saat içinde yandı" dedi ve devam etti: "Şu an alev çıkmıyor. Duman görmeye devam edeceğiz, ama bu beyaz duman, siyah kirli duman değil."

Dün yerel saatle 22:00 itibariyle, yani yangının bildirilmesinden yaklaşık 20 saat sonra, Monterey County yangının tamamen kontrol altına alındığını, ancak birkaç gün daha duman çıkarmaya devam edebileceğini söyledi.

CNBC'nin bildirdiğine göre, olay yerindeki itfaiyeciler, lityum iyon yangınları için standart uygulamaya uygun olarak pilin yanmasına izin verdi. İtfaiyeciler, sistemin yeniden alev almamasını sağlamak için gece boyunca olay yerinde kaldı.