Tesla kazalarına bir yenisi deha eklendi; soruşturma başlatıldı

ABD güvenlik kurumları, yeni bir Tesla kazasından sonra şirkete karşı yeni bir soruşturma daha başlattı...

Tesla kazalarına bir yenisi deha eklendi

Amerika’da Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla'nın karıştığı yeni bir ölümlü kazayla ilgili soruşturma başlattı. Temmuz ayında başlayan soruşturma daha önce Tesla için açılmış olan diğer soruşturmalara eklendi. Bir yayanın ölmesine neden olan bu kaza, California’da bir 2018 model Tesla Model 3 ile yaşandı.

Tesla'nın Autopilot olarak bilinen gelişmiş sürücü yardım sistemi, Trafik Güvenliği İdaresi tarafından giderek daha fazla inceleme altına alındı. Geçen ay, NHTSA, elektrikli araçların park etmiş ilk müdahale araçlarına çarptığı yeni olayları keşfettikten sonra Tesla'nın Autopilot sistemine yönelik soruşturmasını derinleştirdi.

İdare, bir bildiride Tesla Autopilot sistemlerinin ön değerlendirmesini bir mühendislik analizine genişlettiğini söyledi. Bu, mevcut çarpışma analizini genişleteceği, ek veri kümelerini değerlendireceği ve araç değerlendirmeleri gerçekleştireceği ve ayrıca Autopilot sisteminin sürücünün ani müdahalesini engelleyip engellemediğini denetleyeceği anlamına geliyor.

İdarenin kayıtlarına göre, 830,000 Tesla otomobil mercek altına alınmış durumda...