Tesla'nın tavsiyesini dinledi, 40 dakika boyunca araçta mahsur kaldı

Bir TikTok kullanıcısı, güncelleme sırasında içinde mahsur kaldığı Tesla'sı ile yaşadığı macerayı, yine Tesla aracının içinden yayınladığı video ile Dünyaya duyurdu. Ve şu notu düştü: Aracın içindeyken güncelleme yapmayın!

Tesla'nın tavsiyesini dinledi, 40 dakika boyunca araçta mahsur kaldı

Bir TikTok kullanıcısı, bir yazılım güncellemesi yüklerken Tesla Model 3’ün içinde, sıcak güneşin altında 40 dakika boyunca kilitli kaldı ve paylaştığı video, çevrimiçi olduğu tek bir günün ardından 10,7 milyondan fazla kez izlendi. Ayrıca bu videoyu paylaşan TikTok kullanıcısı Brianna Janel aslında Tesla’nın koyduğu kurallara uyuyordu.

Tesla kullanıcı el kitabına göre, “Bazı güvenlik sistemleri ve kapı veya pencerelerin açılıp kapanması da dahil olmak üzere araç fonksiyonları, kurulum devam ederken sınırlanabilir veya devre dışı bırakılabilir ve araca zarar verebilirsiniz.” Janel, Tesla’nın uyarısını dikkate almayı seçti ve aracına zarar verme korkusuyla kurulum işlemi sırasında kapılarını veya pencerelerini açmaya çalışmadı. Ancak bu, Tesla’nın içeride sıkışıp kalması gibi çok tehlikeli bir durumun ortaya çıkması ile sonuçlandı. Videosuna da, "Kendime not: Aracın içerisindeyken güncellemeye çalışmayın" notunu düşüyor.

Tesla Model 3 ve Model Y’deki kapı mekanizmaları elektrikle çalışıyor ve normal şartlarda kapının mandalını açmak için içerideki basit bir düğme kullanılıyor. Araçta güç olmaması durumuna karşı, kapı panelinde bulunan yardımcı manuel serbest bırakma kolları bulunuyor. Ancak Tesla, manuel mekanizmanın yalnızca araçta güç olmadığında kullanılması gerektiğini belirterek, manuel mekanizmanın kullanılmasına karşı uyarıda bulunuyor. Janel, bu seçeneğin farkında olduğunu ancak aracına zarar verme riskini almak istemediğini ve sıcağa dayanabileceğinden emin olduğunu söyledi.

@brianna__janel Note to self don’t update your car when you’re in it. #teslatok #tesla ♬ original sound - brianna | 2025 BRIDE

Janel, aracının kurulumun yalnızca 24 dakika süreceğini tahmin ettiğini, ancak gerçekte 40 dakika sürdüğünü, bu sürenin aracının iç sıcaklığının 46 dereceye ulaşması için yeterince uzun olduğunu söylüyor. Devam videosunda, kurulum sırasında araçtan inerek aracını bozmaktan korktuğu belirtiliyor. Altı yıldır Tesla sahibi olduğunu söyleyen Janel, bu deneyimine rağmen daha uzun yıllar boyunca aracını kullanmaya devam edeceğini sözlerine ekliyor.