The Interview torrent'te ilgi odağı oldu

Sony'nin internette yayınlamaya başladığı olay film Interview, kaçınılmaz sondan kaçamadı!

Beklenen son: Torrent'e düştü

Sony'nin film bölümü geçtiğimiz ay hack'lenmiş, saldırganlar firmanın dahili belgelerini, epostalarını, parolalarını, film bütçelerini, yöneticilerin maaşlarını içeren tabloları ve fazlasını ele geçirmeyi başarmışlardı. Saldırının arkasındaki hacker grubu GOP, The Interview adındaki filmin dağıtımının durdurulmasını istemiş, Sony'yi hassas bilgileri yayınlamakla hatta sinemalara gerçek bir saldırı düzenlemekle tehdit etmişti.

Tehditlerin ardından AMC, Regal, Cinemark, Carmike, Southern Theatres gibi önde gelen sinema zincirleri, filmi iptal edeceklerini veya daha daha sonra yayınlayacaklarını açıklamışlardı. Ancak şu an itibariyle 200 bağımsız sinema, filmin gösterimini yapmaya başladı. ABD ve Kanada'da yaşayanlar, filmi internetten akış olarak da izleyebiliyorlar.

Sony, filmi çevrimiçi platformlarda yayınlamayı düşünse de sunulan kısıtlı erişim, The Interview'un torrent sitelerine düşmesine neden oldu. Torrentfreak'in verilerine göre film, torrent'te ortaya çıktıktan sonra 20 saat içinde korsan olarak 750 bin kez indirildi. Film hakkındaki ilk yorumlar pek olumlu olmadığından, Sony filmi dünya çapında yayınlama şansını iyi değerlendirememiş görünüyor.

Okuyucu Yorumları