Açılan Threads hesaplarının silinebilmesi için uygulanan ilginç şart, kullanıcıları şaşırttı

Sosyal medya dünyasına çok hızlı bir giriş yapan Threads, sadece 7 saatte ulaştığı kullanıcı sayısıyla beklentileri bile aştı. Ama Threads hesabını silmek isteyenler için ortaya çıkan bir gerçek, pek çok kişi için hayal kırıklığına neden oldu.

Meta’nın Twitter'a rakip olarak yayınladığı yeni Threads platformu, kullanıma sunulmasından sonraki yedi saat içinde 10 milyon kayıtla internet dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in konu hakkında yaptığı paylaşım, Threads’in başarısının beklentileri aştığını öneriyordu. Ancak yeni platforma eklenen şartlardan biri, kullanıcılar arasında şaşkınlık yarattı. Meta, bir Threads hesabını silmenin bağlantılı Instagram hesabının sonlandırılmasıyla sonuçlanacağını doğruladı.

Kısa bir süre önce yayınlanan Ek Gizlilik Politikası destek makalesinde Meta, bu kararın arkasındaki düşünceleri ve sebepleri ayrıntılı olarak açıkladı. Bu açıklamaya göre, Threads profili, bir kullanıcının Instagram hesabının ayrılmaz bir parçası. Bu yüzden, kullanıcılar istedikleri zaman Threads profillerini devre dışı bırakabilseler de, sadece bağlı olduğu Instagram hesaplarının silinmesi ile tamamen silebilirler.

Açıklamada belirtilene göre “Threads, birlikte çalışabilir bir protokol aracılığıyla üçüncü taraf hizmetleriyle entegre olacaktır ve bu, Threads kullanıcılarının bu tür hizmetleri kullanan Threads dışındaki kişilerle (‘Üçüncü Taraf Kullanıcılar’) içerik paylaşmasına, içerikleri görüntülemesine ve içerikle etkileşimde bulunmasına, bunları takip etmesine ve onlar tarafından takip edilmesine olanak tanır. Üçüncü Taraf Hizmetleriyle bu entegrasyon lansman sırasında mevcut değildir, ancak yakında Threads’e eklenecektir.

Threads profilinizi istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz, ancak Threads profiliniz yalnızca Instagram hesabınızın silinmesiyle silinebilir.

Bir hesap açmak için de Instagram hesabına ihtiyacınız olan Threads, Çarşamba günü 100’den fazla ülkedeki kullanıcılara sunuldu. Uygulama, Elon Musk’a ait Twitter’ın doğrudan rakibi olacak metin tabanlı bir hizmet.

Bazı kullanıcılar, ilgili Instagram profilini silmeden Threads profilinizi silmenin mümkün olmadığı konusundaki endişelerini dile getirmeye başladı bile. Meta ise, konu hakkında BBC'ye şunları söyledi: "Şu anda Instagram hesabınızı silmeden Threads profilinizi silemezsiniz. Bu, üzerinde çalıştığımız bir konu. Bu arada, Threads profilinizi istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz. Threads profilinizi devre dışı bırakmak, Instagram hesabınızı devre dışı bırakmaz."

Devre dışı bırakma, Konular profilinizin, gönderilerinizin ve diğerlerinin gönderileriyle etkileşimlerinizin görünemeyeceği anlamına geliyor. Meta, kullanıcıların Instagram ayarlarını ziyaret ederek Konu verilerini indirip silebileceğini söylüyor.

Konular artık Birleşik Krallık da dahil olmak üzere 100'den fazla ülkede indirilebilir durumda, ancak düzenleyici kaygılar nedeniyle henüz AB'de mevcut değil.