Tim Cook'un Çalışanlarından Kabul Oranı Düştü!

Tim Cook'un çalışanlar arasında kabul görme oranı, diğer CEO'lara kıyaslandığında büyük bir düşüş yaşıyor!

Tim Cook düşüşe geçti!

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Uber'in CEO'su Travis Kalarnick kadar sarsıntı yaşamasa da, Apple'ın CEO'su Tim Cook, çalışanları arasında geçen seneki kadar popüler görünmüyor. CEO, Glassdoor tarafından yapılan bir listede 45 sıra aşağıya düştü. Glassdoor, bir şirketin çalışanlarının anonim şekilde CEO'ları ve ilgili şirketleriyle ilgili fikirlerini yazabildiği, bir iş ve iş bulma sitesi.

Geçen senenin 100 En Yüksek Oylanmış Amerikan CEO'ları listesinde, Cook havalı bir şekilde 8'inci sıradaydı, bu sene ise 53'e kadar düştü.

Diğer teknoloji ile alakalı CEO'ların bu sene hangi sıralarda olduğuna biraz bakacak olursak... Nvidia'dan Jen Hsun Huang 6'ncı sırayı, Google'dan Sundar Pichai 17'yi ve Microsoft'dan Satya Nadella 29'uncu sırayı elde etmeyi başardı.

Tesla ve SpaceX'den Elon Musk 8'inci sırayı, Facebook'un Mark Zuckerberg'i ise 10'uncu sırayı aldı.

Ancak bu analizlere biraz şüpheyle yaklaşmak doğru olabilir; çünkü tüm bu CEO'ların kabul görme oranları fazlaca yüksek ve genel olarak teknoloji-dışı sektörden de daha yüksek. Örneğin, bir CEO için ortalama kabul görme oranı %67 olmasına rağmen Tim Cook halen %93 seviyesinde.

Okuyucu Yorumları