Tiny Tina's Wonderlands İnceleme: Biraz olsun eğlence arıyorsanız Tiny Tina'nın Harikalar Diyarı size aradığınız eğlenceyi verecek

Biraz olsun eğlence arıyorsanız Tiny Tina'nın Harikalar Diyarı size aradığınız eğlenceyi verecek. İşte Tiny Tina's Wonderlands incelememiz ve oyun hakkında bilmeniz gerekenler...

Tiny Tina's Wonderlands inceleme

Alevli bir tatar yayı ile binlerce goblini suratlarından vurun, devasa antropomorfik mantarlara devasa meteorlar fırlatın ve kelimenin tam anlamıyla elmaslardan yapılmış bir kraliçe atla bahçelerde dolaşın. İşte kısaca Tiny Tina's Wonderlands tam olarak böyle bir oyun. Öte yandan oyunun çizgisi de oyun severlerin aşina olduğu Borderlands serisine dayanıyor. Çizgisinden mizah anlayışına, oynanış dinamiklerinden atmosferine kadar hemen her yanıyla Borderlands evreninin devamı niteliğinde olan Tiny Tina's Wonderlands, aslında tam olarak Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep’in devamı. Borderlands evreninden tanıdığımız Tina’nın masa oyunu içinde geçen Tiny Tina's Wonderlands, fantastik - komedi macerası şeklinde karşımıza çıkıyor ve renkli dünyasıyla sizi bir anda içine çekiveriyor.

Gerçekten uzun zamandır böylesi eğlenceli bir oyunu bekliyorduk. FRP, aksiyon, macera ve FPS türlerinin hepsini içinde bulunduran Tiny Tina's Wonderlands, özellikle atmosferiyle davetkar. O kadar sıcak bir atmosferi var ki, yer yer oyunun içine girmek istiyorsunuz. Müzikleriyle de tam bir kış oyunu, önümüzün yaz olması işin şanssız tarafı. Neyse ki bu sene de bitmek bilmeyen bir kış yapmışlar da oyunun keyfine yağmurlu havalarda bolca vardık.

Özünde Dungeons and Dragons mantığında bir oyun olmasıyla bu tür oyunlara ilgi duyanların fazlasıyla seveceğini düşündüğümüz Tiny Tina's Wonderlands’a ilk adımı karakterinizi yaratmakla atıyorsunuz. Bu ekranda en az yarım saatinizi geçirmeniz mümkün. Karakterinizin sınıfını belirledikten ve özelleştirmelerinizi yaptıktan sonra ise evrene dalıyorsunuz.

Karakteriniz belirlerken seçeceğiniz sınıf ile halihazırda belli yetenekleriniz oluyor. Brr-Zerker, Clawbringer, Graveborn, Spore Warden ve Stabbomancer gibi sınıflardan birini seçiyorsunuz. Sonrasında ise edindiğiniz tecrübe puanları ile birlikte hem karakterinizi geliştirebiliyor hem de yan özelliklerinizi çeşitlendirebiliyorsunuz. Oyunda kullanabileceğiniz tonlarca silah var, buna ek olarak büyü yetenekleriniz de var. Silahların vuruş hissiyatı bir yandan, kullandığınız büyülerin tepkisi diğer yandan DualSense’e daha sıkı sarılmak için sebep.

Nispeten açık dünya oyunu olarak tasarlanan Tiny Tina's Wonderlands’te geniş bir görev yelpazesi var. Tina’nın diyarında yolculuğumuz Brighthoof’tan başlıyor ve buradan farklı haritalara doğru dallanıp budaklanıyor. Aradaki mesafeleri ister yürüyebilir ve önünüze çıkan düşmanları keserek loot yağması işine odaklanarak karakterinizi geliştirebilir, ister direkt olarak hızlı seyahati kullanarak görevden göreve koşabilirsiniz; size kalmış. Oyundaki ana görevlerin yanına bolca yan görevin bezenmiş olması da oyunun süresini uzatıyor, evrenden alacağını keyfi sonuna kadar artırıyor. Küçük puzzle’lar ve keşfedilecek tonlarca şey de eğlenceye eğlence katıyor.

Borderlands serisinin müdavimlerinin sevdiği karakter Claptrap burada da karşımıza çıkıyor. Daha pek çok karakteri de görmeniz mümkün. Baş kötümüz ise Dragon Lord. Amacı Ruhlar Kılıcı’nı kullanarak -klasiktir- dünyayı yönetmek. Ancak tabii ki o işler hiç de öyle kolay değil Dragon Lordcuğum.

Bu arada bir oyunu PlayStation 5’te oynadık, ancak PlayStation 4 sahipleri de Tiny Tina's Wonderlands’i satın alabiliyorlar. Şu an standart PS4 sürümü 599 TL olurken, PS4 ve PS5 için sunulan Next-Level Edition 699 TL, Dragon Lord paketi ile Tiny Tina's Wonderlands: Season Pass’i bulunduran Chaotic Great Edition ise 639 TL fiyatla satışta olduğunu da söyleyelim.

Biz oynadığımız süre içinde sunduğu renkli dünyasıyla fazlasıyla eğlendik ve eğlenmeye de devam edeceğiz. Zira Tiny Tina's Wonderlands’te daha almamız gereken çok yol var. Eğer siz de Borderlands evrenini özlediyseniz özlem gidermenin tam zamanı. Hiç bu seriye bulaşmamış olanlar da Tiny Tina's Wonderlands’ı seveceklerdir, ancak olaya biraz Fransız kalmaları da pek tabii ki mümkün.

CHIP Notu: %85

KÜNYE

Tür: Aksiyon, FRP, FPS, macera
Platform: PlayStation 5, PlayStation 4
Yayıncı: 2K
Geliştirici: Gearbox Software
Web: www.playstation.com