Tizen işletim sisteminin kaderinde ne var?

Samsung, kendi işletim sistemi Tizen'den vaz mı geçiyor? İşte bu soruya verilen en net cevap!

Tizen'in kaderinde ne var?

Samsung'un Tizen işletim sistemi, akıllı telefon dünyasının en yeni platformu olarak kendine yer açmaya çalışıyor. Son birkaç yıldır geliştirilme aşamasında olan platform, yalnızca Samsung'un bazı akıllı telefonlarında değil, öte yandan akıllı saat ve hatta yeni nesil televizyonlarında da kullanılıyor. Ancak elbette Android, iOS ve Windows'un halihazırda var olduğu bir dünyada, yeni bir işletim sistemine daha ihtiyaç var mı sorusu, bazı kesimler tarafından sıkça dile getiriliyor. Hatta bazı dedikodular, Samsung'un Tizen'den vazgeçeceği yönünde. Fakat buna Samsung Elektronik Yazılım Merkezi Başkan Yardımcısı Jong-deok Choi'nin cevabı kısa ve öz: "Tizen hiçbir yere gitmiyor."

Samsung'un Tizen işletim sistemiyle ilgili planı yalnızca cep telefonu tarafında değil, daha genişçe bir çerçevede bu işletim sistemini yaygınlaştırarak çekirdek haline getirmekten geçiyor. Son dönemin popüIer konusu Internet of Things, yani Nesnelerin İnterneti'ni ana gündem maddeleri olarak kabul ettiklerini, Güney Kore'de düzenlenen SAS 2015 Forum'da dile getiren Choi, işletim sisteminin her şey olduğunu ve Tizen'in Internet of Things'te çekirdek platform olmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Samsung'un; cep telefonu, tablet, akıllı saat, akıllı TV, akıllı fitness cihazları ve dahasının birbiriyle anlık olarak haberleşebildiği büyükçe bir ağ olarak ifade edilen Internet of Things'te halihazırda cep telefonu, saat ve televizyon da dahil Tizen'li platformları var. Ancak Samsung, 5 yıl içinde (2020 yılına kadar) bu alanı genişletmek istiyor. Elbette farklı markalar da kendi işletim sistemleri üzerinden aynı yoldan ilerliyorlar. Bu bağlamda Samsung'un Tizen işletim sistemi herkese bir şey ifade etmeyebilir, ancak görünüşe göre Tizen, Samsung için çok şey ifade ediyor...

Okuyucu Yorumları