Toncoin, Proof of Work ile Yapılan Son Madencilik İşlemini Gerçekleştirdi

TON üretimini daha öncesinde Proof of Work (PoW) ile gerçekleştiren Toncoin, son PoW ile TON üretimini gerçekleştirdi.

Toncoin, Proof of Work ile Yapılan Son Madencilik İşlemini Gerçekleştirdi

Kripto para sektöründe en önemli unsurlardan birisi de şüphesiz madencilik operasyonları. Günümüzde birçok Blockchain ağı Proof of Stake (PoS) konsensüs mekanizması ile yürütülüyor. Bu noktada Ton Blockchain ağı da PoS altyapısına sahip bir ağ olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Ton Vakfı, ilk olarak piyasaya sürüldüğünde yerel token'ı TON Coin'i Proof of Work konsensüsü ile üretilebilir şekilde tasarlamıştı.

Buradaki amaç, TON'un fazlaca üretilmesini engellemek ve arz dengesini korumaktı. Günümüzde ise tamamen Proof of Stake konsensüs yapısına geçen Ton Blockchain ağı, son PoW ile TON üretimini gerçekleştirdi.

Konu hakkında duyuru yapan TON Vakfı şunları söyledi:

“PoW konsensüs mekanizmalarında, uygun donanıma sahip herkes bir madenci olabilir ve bir ağdaki katılımcılar arasında dürüst ve eşit bir token dağılımı yaratabilir”

Proof of Stake mekanizması, günümüzde en verimli konsensüs yapılarından biri olarak görülüyor. Proof of Work'ün kullandığı yüksek enerjileri gerektirmeyen sistem, varlıklarını doğrulama için beyan eden doğrulayıcılar tarafından yürütülüyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.