Tor Browser Artık Daha da "Sağlam"

Gizlilik düşkünü kullanıcıların gözdesi Tor internet tarayıcısına gelen yeni özellik, onu eskisinden de daha "sağlam" yapıyor!

Tor Browser artık daha da "sağlam"

Gizliliğe çok önem veren kullanıcıların favori internet tarayıcısı Tor'a yeni gelen güncelleme, istenmeyen kişilerin onları takip etmesini daha da zorlaştırıyor. Tor Browser'ın 7.0 sürümü, bir Firefox açığını kullanarak kullanıcının kimliğini bulmaya çalışanların işini epey zorlaştıran bir sandbox özelliği getiriyor. Geliştirici Yawning Angel'ın dediğine göre, bu Plato'nun Mağara alegorisi'ni andırıyor: "Tor Browser'ın tek bildiği gerçeklik, sandbox'un içi. Onun, Tor Network dışında bilgisayarınızın geri kalanıyla (dış dünya) etkileşime geçmesine engel oluyoruz."

Zar zor hatırladığınız felsefe derslerini bir kenara bırakacak olursak, sandbox'un yaptığı şey temelde; dosyalarınızı, gerçek IP'nizi ve MAC adresinizi tarayıcıdan saklamak. Bu yüzden Angel'ın dediğine göre, Tor Browser'ın bilgisayarınız hakkında, dolayısıyla sizin hakkınızda, öğrenebileceği bilgiler sınırlı olacak.

Güncelleme ayrıca Windows ve macOS kullanıcıları için bazı yeni gereksinimlere sahip. Görünüşe bakılırsa SSE2-destekli olmayan Windows donanımında çalışmayacak, Apple makinelerde çalıştırmak içinse OSX 10.0 veya ilerisine ihtiyacınız olacak.

Okuyucu Yorumları