Toshiba'nın Surface'e yanıtı IFA'da geldi

Toshiba, IFA 2012'de, Surface ve diğer rakiplerine kafat tutacak yeni canavarlarını tanıttı!

Toshiba'nın Surface'e yanıtı!

Berlin'de gerçekleştirilen ve CHIP Online olarak sizler için adım adım izlediğimiz IFA 2012 Teknoloji Fuarında, Toshiba standlarında bizi çok ilginç bir ürün karşıladı. Windows 8 çalıştıran güçlü bir ultabook-tablet karışımı olan U920t'nin teknik özelliklerine geçmeden önce bu segment hakkındaki yorumlarımızı sizlerle paylaşalım.

Aylar önce Microsoft'un Windows 8'i tabletlerde özendirmek amacı ile Surface modelini tanıtması ile donanım üreticileri Windows 8'li tabletler konusuna daha ciddi eğilmek zorunda kalmışlardı. Her ne kadar Toshiba yetkilileri IFA fuarında sorduğumuz sorulara "Surface'i bir tehdit olarak görmüyoruz, o başka bir segment, bizim bugün piyasaya sürdüğümüz ürün ise bambaşka bir kulvarda kendine pazar bulacak" şeklinde yanıt verseler de en azından ondan farklı bir Windows 8 tablet alternatifi üretmek amacıyla yola çıktıkları çok belli olan Toshiba U920t fuarın biz PC meraklıları için en ilginç ürünlerinden biri olmaya aday!

Hem notebook, hem değil

Hem notebook, hem değil

Resimlerinden de görülebileceği gibi, U920t (her ne kadar Surface gibi fiyakalı bir isme sahip olmasa da – Toshiba neden ürünlerinde ille bu kod adlarını kullanıyor, bunu da merak ediyoruz) istenildiğinde tablet, istenildiğinde notebook, istediğinde kamera olan bir ürün. Öncelikle dışarıdan bakıldığında 12 inçlik dev bir tablet olarak görünen U920t boyutları ve ağırlığı açısından iPad veya diğer 10 inçlik Android tabletlerle aynı kategoride değil, çünkü onlardan daha ağır ve daha büyük. Fakat en büyük özelliği elbette Windows 8 çalıştırması. Toshiba bu konsept ile tablet deneyimini alıştığı Windows ortamından ayrılmadan yaşamak isteyen geleneksel kullanıcıları tam on ikiden vurmayı hedeflemiş.

Dokunmatik ekranı Gorilla glass'tan imal edilmiş olan U920t'nin performans ve depolama açısından bir ultrabook'tan geri kalır hiçbir şeyi yok. İntel'in en son nesil Core i7 işlemcisini barındıran ürün 256 GB SSD veri depolama birimine sahip. Daha fazla depolama istiyorum diyenler için USB 3.0 porta sahip olması da bir artı. Her şeyi ile Windows 8 için tasarlanmış olduğu belli olan U920t Ultrabook'un hafifliği ve performansını tabletlerin pratikliği ile birleştiriyor.

Ürünü tablet olarak kullanırken belli sınırlamalara takıldığında çalışmalarını kaldığı yerden başka bir aygıtta sürdürmek istemeyen kullanıcılar ekranın tek bir hareketle kaydırılıp tam teşekküllü bir Ultrabook'a dönüştürebiliyor olmasından çok memnun olacaklar. Her ne kadar tablet uygulamalarının çokluğu ve çeşitliliği artık ayyuka çıkmış olsa da özellikle içerik üretmek (sunum hazırlamak, rapor yazmak, hatta şu anda yaptığımız gibi haber yazmak gibi) için klavyenin sağladığı hız ve keskinlik çok önemli. Toshiba bu konuda kullanıcılara güçlü bir Surface alternatifi sunmayı başarmış gibi görünüyor. Ultrabook mimarisine sahip olması sayesinde genişleme seçeneklerinin de yüksek olması, yüksek performans isteyen kullanıcıların da yüzünü güldürecek.

Ne zaman Türkiye'de olacak?

Ne zaman Türkiye'de olacak?

IFA fuarında tanıtılan U920t Kasım ayında piyasaya sürülecek. Lansman sırasında sorguya çektiğimiz Toshiba TNB AŞ Genel Müdürü Aytaç Biter Kasım ayında ürünün Türkiye'de de olacağını söyledi. Israrlı sorularımıza rağmen Türkiye'ye ilk etapta kaç tane ürün geleceğini söylemeyen Biter "sınırlı sayıda" demekle yetindi.

Bu yüzden bu tür bir ürün ile ilgilenenlerin bu "sınırlı sayıda" siparişin içinde bulunmak için acele etmeleri gerekecek. Ürünün satış fiyatı 1900 dolar seviyelerinde olacak.

Okuyucu Yorumları