Toshiba ürün portföyünü genişletiyor

TNB A.Ş. yaptığı açıklamada, yeni pazarlara girerek ürün portföyünü genişleteceğini açıkladı.

Yeni Toshiba ürünleri

TNB A.Ş. yaptığı açıklamada, mevcut ürünlerini genişleterek yeni pazarlara girip PC, Notebook seçenekleri ve aksesuarları portföyünü genişleteceğini açıkladı. Yeni ürün gamı; koruma ve güvenlik için EasyGuard, yaşam tarzı ve eğlence için EasyMedia ve diğer gereksinimler için More4You'dan oluşan üç ürün kategorisinden meydana geliyor. Amaç, tüketicilere mükemmel içerik ve maksimum güvenlik sağlamak; onlara olabilecek en iyi multimedya ve sinemamsı deneyimler yaşatmak ve kendi yaşam tarzlarına uygun kişiselleştirilmiş PC'ler, Notebooklar ve aksesuarlar sunmak.

Yeni seçenekler ve aksesuarlar çoğu zaman insanların PC'lerinden ne şekilde faydalandıklarını gösterir. Bir yandan iş amaçlı seyahat edenler ve ev ofisinde çalışanlar notebook'larını taşımanın ve önemli verilerinin saklanması için güvenli ve elverişli yollarını ararken diğer taraftan oyuncular da kendilerini surround ses kalitesine, büyük ekrandaki aksiyona ve webcam ile online iletişime kaptırmak isterler. Bunun yanı sıra film ve müzik hayranları da olabilecek en iyi görüntü ve ses kadar devasa kişisel veri havuzunda kaybolmak isterler. Ev kullanıcıları da internette sörf veya chat yapmayı ve sahip oldukları yüksek kalitedeki dijital fotoğraf makineleri ve video kameralarıyla çekmiş oldukları sabit veya hareketli görüntüleri dijital ortamda saklamak isterler. Bazılarıysa, kişisel bilgisayar deneyimlerini uygulayabilecekleri basit birkaç seçenek ve aygıtla yetinebiliyor.

Toshiba'nın öncü yenilikçiliğe adanmışlığı, harici HD DVD-R ve HD DVD Super-Multi sürücüleri, yüksek kapasiteli 1.8 inçlik harici sabit disk, en yeni serbest düşüş sensörlü 320GB kapasiteli 2.5 inçlik sabit disk ve entegre parmak izi okuyuculu yeni sağlam sabit diski de içeren ürün gamıyla ortaya konuyor.

Tüketiciler artık PC'lerini izole bir şekilde kullanmıyor. Artık endüstri onların daha komplike ve eksiksiz paket halinde olan çoklu seçeneklerine cevap verebilmeli ve ihtiyaç duydukları tüm bileşenleri eksiksiz olarak sunabilmeli," diyor Toshiba TNB A.ş. Genel Müdürü Aytaç Biter. "Toshiba'nın ürün stratejisi, tüketiciye ve ortak kullanıcılarına ihtiyaç duyulan her şeyi verebilmek. Bu sayede onların PC ve Notebook kullanma deneyimini maksimize etmenin ötesinde onlara Notebook'larındaki verilerin ve içeriklerin korunmasıyla kendi Notebooklarını aksesuarlarla kişiselleştirme imkanı da sunulmuş oluyor."

Yeni ürün gamı aşağıdakilerden oluşuyor:

EasyMedia

Dijital Fotoğraf Çerçeveleri: 7 x 5 inçlik fotoğraf ile aynı boyutta olan fotoğraf çerçeveleri bir yandan yüksek çözünürlüklü fotoğrafları gösterebiliyorken diğer taraftan da istendiğinde masa saati görevini üstlenebiliyor. 16MB'lik dahili hafızası sayesinde veriler direkt olarak cihazda saklanabilirken farklı hafıza kartları (CF, SD, MMC, MS, MS Pro) üzerinden de görüntü alınabiliyor.

Dijital Fotoğraf ve Video Kaydedici: Toshiba, tanıtımını gerçekleştirdiği Camileo Pro ile dokuz farklı özelliği üzerinde bulunduran her şey bir arada fotoğraf ve video kamerasıyla dijital kamera portföyünü genişletiyor. Camileo Pro kamerası 7.0 megapiksellik CCD sensörü ile donatıldı ve aynı zamanda webcam, dijital ses kaydedici, MP3 çalar, flash bellek, eBook, TV'ye görüntü aktarıcı ve hareket sensörü olarak görev yapabiliyor.

USB Port Replikatörü: Tüketicilerin notebook PC'lerinden maksimum multimedya ve sinema deneyimi elde edebilmeleri için Toshiba üç farklı Dynadock USB Replikatörünü tanıtıyor. Replikatörler farklı ekranların bağlanabilmesine imkan vermenin yanı sıra 7.1 surround hoparlörleri ve geniş bant ağlana bağlanabilirliği sağlıyor. Dynadock'lar VGA/RGB, DVI ve HDMI versiyonlarıyla birden fazla sayıda monitöre, TV veya HDMI uyumlu HD TV'ye bağlantı sağlayarak, Toshiba'nın müşterilerine High Definition deneyimi yaşatabilme hedefini en iyi şekilde anlatıyor.

Ekranlar: TekBright geniş ekran LCD monitörler - 20 veya 22 inç versiyonları - siyah renkli olarak satın alınabiliyor ve yansımayı engelleyen panelin yanı sıra 1680 x 1050'ye kadar desteklenen çözünürlükle mükemmel kalitede görüntü vaat ediyor.

EasyGuard

Taşıma çantaları: Yeni nesil notebook taşıma çantaları, sık seyahat edenlerin ve diğer bilgisayar kullanıcılarının notebook'larına geliştirilmiş koruma sağlıyor. Toshiba, kendine ait patente sahip laptop koruma sistemli dört adet yeni çantayı tanıtıyor: Evrak çantası, sırt çantası, kadın çantası ve mobil trolley çanta.

Harici depolama: Tüketicilerin önemli ticari verilerini saklama imkanının yanı sıra kişisel fotoğraf, video ve müziklerini de saklayabilmeleri için iki yeni harici sabit disk hazırlandı: Biri, endüstrinin 2.5 inçlik form faktöründe en yüksek kapasiteye ve serbest düşüş sensörü ile bir yere çarptığında veya yere düştüğünde disk kafasının zarar görmesini engelleyecek kilit mekanizmasına sahip 320GB'lik sabit disk; diğeri de kapasitesi 160 ile 300GB arasında değişen sağlam gövdeli, entegre parmak izi okuyuculu ve şok koruma sistemli sabit disk

HD DVD Drives

Dünyanın ilk ve devrim yaratan ince HD DVD yazarı, high definition'ın dijital berraklığını her an her yerde yaşamak isteyen mobil bilgisayar kullanıcılarına hitap ediyor. İki farklı sürücü mevcut: HD DVD yazıcı ve HD DVD Super-Multi sürücü 13 farklı formatı destekliyor.

Harici Depolama: 1 terabyte'lık NAS (Network Attached Storage) sürücü video gibi yoğun ve büyük verileri saklayıp, bunları ağ üzerinden paylaştırmak isteyen tüketicilerin ihtiyacını karşılıyor. Bu sürücü yaklaşık 330.000 adet 3MB büyüklüğünde fotoğrafı veya yaklaşık 250.000 adet MP3'ü saklama imkanına sahip. U.C. Berkeley'in yayımladığı rapora göre bir terabyte'lık bilginin kağıt üzerinde saklanabilmesi için 50.000 ağaç kesilmeliymiş. Depolama portföyü, siyah ve gümüş dış tasarımlarıyla 160 ile 320GB arasında değişen 2.5 inçlik harici sürücülerle devam edip en yeni 1.8 inç form faktörlü 100GB'lik harici sürücüyle son buluyor.

More4You

Taşıma Çantaları: İki yeni notebook çantası serisinden bir tanesi rahatlık için tasarlandı. Toplamda sekiz farklı yeni notebook var ki bunlar 15.4 ve 17 inçlik notebook'lar için yeni koruyucu kılıfa sahip taşıma çantası, evrak çantası ve sırt çantasından meydana geliyor. Tasarım aşamasında detaylara çok daha fazla dikkat edildi ve pasaport cebi gibi özellikler eklenerek sık seyahat edenlerin hayatını kolaylaştırma amacı güdüldü.

Notebook Standı: Üniversal notebook standı parlak beyaz gövdeye sahip. Tüm notebook ve video projektörüyle uyumlu olan standın yüksekliği ve açısı gereksinim duyulan her şekilde ayarlanabiliyor.

Cilt: Raftan direkt alınıp uygulanabilen veya kişisel zevke göre tasarlanabilen notebook cildi sayesinde müşteri, notebook'unun diğer notebook'lardan ayrılmasını sağlayabiliyor. 180 farklı tarzda notebook cildi hazır olarak satılırken, bunlara her ay yeni biri ekleniyor. İstedikleri taktirde müşteriler kendi istedikleri görüntüleri göndererek, kişiye özel cilde sahip olabiliyorlar.

Son olarak...

HD DVD video kamera: Toshiba aynı zamanda kısa bir süre içerisinde satışa sunacağı Gigashot HD DVD video kamerasını tanıtacağının müjdesini verebilmenin gururunu yaşıyor. Yılın sonuna doğru satışa sunulacak olan bu cihaz dünyanın en küçük HD DVD kamerası olacak. İki farklı model tanıtılıyor: HD (1280x720) ve Full HD (1920x1080) versiyonları. Daha detaylı bilgi 2007 yılının Aralık ayının sonunda açıklanacak.

Bilgi için:
Toshiba
Tel: 0216 422 40 50

Okuyucu Yorumları