Toyota'dan sıra dışı bir hamle: Pokémon motosikleti gerçek oldu

Toyota, Pokémon Violet oyununun maskotu Miraidon'u gerçek bir motosiklete dönüştürerek Pokémon hayranlarının kalbini çaldı.

Toyota'dan sıra dışı bir hamle: Pokémon motosikleti gerçek oldu

Hemen her Pokémon hayranı, sıradan otomobiller veya bisikletler gibi ulaşım yöntemleri kullanmak yerine bir Pokémon ile seyahat etmeyi hayal etmiştir. Normal ulaşım yöntemlerinin hiçbiri, gideceğiniz yere Pokémon arkadaşınızla gitmek kadar etkileyici olamaz. Belli ki aynı düşünceye sahip olan Toyota, en azından bir binilebilir Pokémon’u gerçeğe dönüştürdü, ancak hiçbirimizin Pokémon Violet oyununun maskotu Miraidon’un bu gerçek hayattaki versiyonunu sürmesi pek mümkün değil.

Japon araç üreticisinin çalışanlarının şirketin teknolojisini prototiplemeye ve yinelemeye adamış bir kuruluşu olan Toyota Mühendislik Topluluğu, fütüristik, motosiklete benzeyen ejderha Miraidon’a benzeyecek şekilde tasarlanmış gerçek bir motosiklet geliştirdi. Bu özel motosikletin seri üretime girerek satışa sunulması pek olası olmasa da, prototip gerçekten inanılmaz ve Pokémon’u doğru bir şekilde temsil ediyor gibi görünüyor.

Miraidon, hem Pokémon Violet’in maskotu hem de oyunda kullanılan temel ulaşım aracı. Elektrik/ejderha tipi yaratık, tepelere tırmanmak, yüzmek, uçmak ve bir motosiklet gibi dünyayı gezmek için kullanılabiliyor ve temel olarak çok daha eski oyunlardaki HM’lerin yerini alıyor. Gizemli efsanevi Pokémon, oyunun açık dünyasında uçtan uca gidişi kolaylaştırmaya yardımcı oluyor ve aynı zamanda modern Pokémon’ların akrabalarını gelecekten günümüze getiren bir zaman makinesinin de dahil olduğu daha büyük olay örgüsünde rol oynuyor. Pokémon Scarlet’ta aynı yeteneklere sahip tarih öncesi bir ejderha olan Koraidon bulunuyordu.

Miraidon motosikleti bir otomotiv üreticisi için oldukça mantıklı bir adım gibi görünse de Toyota Mühendislik Topluluğu ulaşımla bile ilgisi olmayan birçok proje üzerinde de çalıştı. Bunlar arasında futbol oynayan bir robot ve çocukların bilim ve teknolojiye ilgi duymasını sağlayacak girişimler yer alıyordu.