TP-Link, Tapo Akıllı Hub Ürününü Türkiye’de Satışa Sundu

TP-Link’in Tapo akıllı ev çözümlerine yeni üyeler eklendi. Farklı Tapo modellerini bir arada yönetmeyi ve evleri gerçekten akıllı hale getirmeyi sağlayan H100 hub bu ürünlerden biri.

Tapo Akıllı Hub Türkiye'de satışa sunuldu

Akıllı ev pazarında Tapo markasıyla çözümler sunan TP-Link, akıllı priz, akıllı ampul, akıllı ışık şeridi ve IP kameralardan sonra hareket ve kapı-pencere sensörleriyle tüm bu ürünleri birlikte yönetmeyi sağlayan akıllı hub ürününü Türkiye’de satışa sundu. H100 model hub sayesinde kullanıcılar artık Tapo akıllı ev ekosistemi oluşturabilecekler ve tüm Tapo ürünlerini birbirleriyle bağlantılı bir şekilde yönetebilecekler.

TP-Link, H100 hub’ın yanı sıra Tapo T100 hareket sensörü ve T110 kapı-pencere sensörünü de satışa sundu. Sensörler ve hub, Tapo uygulamasından diğer Tapo ürünleriyle birlikte ve birbirini tetikleyen şekilde kullanılabiliyorlar. Böylece Tapo kullanıcıları ihtiyaçlarına ve akıllı evden beklentilerine göre çok farklı senaryolar üretebilecekler. Sokak kapısı açıldığında otomatik olarak antrenin ışığının yanması, koridor boyunca döşenen akıllı ışık şeridinin hareket algıladığında aktif hale gelerek koridoru aydınlatması ya da yazın pencere kapatıldığında akıllı prize bağlı vantilatörün otomatik olarak çalışması gibi pek çok kullanım şekli ve senaryo oluşturmak mümkün oluyor.

Hub gerektimeden WiFi’a bağlanılarak kullanılan ya da hub gerektiren tüm Tapo ürünleri için H100 hub bir yönetim merkezi olarak görev görüyor. Android ve iOS destekli Tapo akıllı telefon uygulamasından bu planlar oluşturulup istendiğinde değiştirilebiliyor. Birden fazla hareket, farklı Tapo akıllı cihazlar üzerinden aynı tetikleyiciyle tanımlanabiliyor. Örneğin hareket algılandığında ışık açma ve alarm çalma gibi iki farklı eylem planlanabiliyor.

Kapı-pencere ya da hareket sensörleriyle birlikte çalışan hub, istenmeyen bir hareket algılandığında ya da tatildeyken kapı-pencere açıldığında siren çalma özelliğine de sahip. Böylece istenmeyen misafirler bu siren ile ürkütülüp evin güvenliği sağlanabiliyor.

64 cihazı yönetebiliyor

Hareket ve kapı-pencere sensörü ve yakında gelecek farklı model Tapo akıllı cihazları yönetmek için hub gerekli. H100, 64 adede kadar Tapo akıllı cihazı yönetebiliyor. Çok düşük güç harcayan bir kablosuz protokol kullanan H100, pille çalışan cihazların 10 kat daha fazla süre çalışabilmesini sağlıyor.

Tapo’nun akıllı hub’ı sayesinde tam anlamıyla bir akıllı ev oluşturulması için çok önemli bir adım atılmış oluyor. Önümüzdeki aylarda eklenecek farklı Tapo modelleriyle çok daha değişik senaryolar oluşturmak mümkün olacak.

Tapo H100 akıllı hub’ın tavsiye edilen satış fiyatı 399 TL.