Transcend'ten yeni USB 3.0 bellek!

Trancend'in hızıyla dikkat çeken yeni USB 3.0 belleği bu güvenlik işlevini de beraberinde getiriyor!

Hızlı USB bellek arayanlara!

Transcend, yeni JetFlash 780 USB 3.0 modeli ile kendi kategorisinde veri transfer hızı sınırlarını zorluyor.

Günümüzde USB 3.0 arabirimi artık birçok teknolojik cihaz üzerinde standart olarak yer almakta ve giderek artan şekilde son kullanıcıdan da talep görmekte. USB 3.0 yeni nesil arabirimin en büyük avantajı, teorik olarak bir önceki nesil olan USB 2.0 standartına göre 10 kata kadar daha hızlı veri aktarımı sağlaması olarak özetlenebilir.

İşte bu noktada Transcend, hız çıtasını daha ileriye taşıyarak, standart USB 3.0 belleklerde yeni bir hız sınırı oluşturuyor. JF780 serisi, sahip olduğu MLC bellek yapısı ile 32GB'lık JF780 modeli üzerinde 210MB/s okuma ve 75MB/s yazma hızı ve 64GB'lık JF780 modeli üzerinde ise 210MB/s'lik okuma hızının yanında 32GB'a göre yaklaşık 2 kat daha hızlı olan 140MB/s'lik yazma hızını sunuyor. Bu veriler referans alındığında JF780'nin standart bir USB belleğe göre 2 kat daha hızlı okuma ve 3 kat daha hızlı yazma performansına sahip olduğu söylenebilir.

Ayrıca bellek üzerinde özel dökümanlarınız için gerek duyabileceğiniz şifreleme gereksinimi de ihmal edilmemiş, bellek üzerinde 256 bit AES standartında şifreleme de yapılabiliyor.

Belleğin dizaynı üzerinde de ayrıntılı çaılışılarak, dama taşı dokusu ve parlak siyah renk kombinasyonu ile çok şık bir tasarıma da imza atılmış. Yan çerçeve ise parlak nikel metal tasarımına sahip. Belleğin yaklaşık 12 gram ağırlığa ve 70mm.x21mm.x8.1mm ölçülerine de sahip olduğunu da belirtelim.

Son olarak fiyat noktasına bakarsak JetFlash 780'in Türkiye'deki raflarda yerini alması halinde 32GB için 50usd ve 64GB için 90usd gibi etiketlere sahip olacağını belirtelim.

Okuyucu Yorumları