Beklenen oldu; Donald Trump sosyal medyaya geri döndü!

Beklenen af çıktı; Donald Trump, uzun zamandır askıda olan Facebook ve Instagram hesaplarına resmi olarak geri döndü.

...Ve Trump geri döndü

Meta, birkaç hafta önce verdiği sözü tuttu ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi Facebook ve Instagram hesaplarını yeniden aktif hale getirdi. Trump, 6 Ocak 2021'de Washington DC'deki ABD Kongre binasında yaşanan ayaklanmalardan kısa bir süre sonra Trump'ı her iki sosyal ağdan da yasaklanmıştı.

Meta'nın küresel ilişkiler başkanı Nick Clegg daha önce yaptığı açıklamada, hesaplar tekrar çevrimiçi olduğunda şirketin bu sayfaları yakından takip edeceğini söylemişti: “İhlalleri ışığında, artık tekrarlanan suçlar için daha yüksek cezalarla karşı karşıya olması olasıdır. Güncellenmiş protokolümüz kapsamında sivil huzursuzluklarla ilgili olarak hesapları askıya alınan diğer kamuya mal olmuş kişiler için de geçerli olacak cezalar uygulanabilir. Sayın Trump'ın daha fazla ihlal içeren içerik paylaşması halinde, içerik kaldırılacak ve hesabı, ihlalin ciddiyetine bağlı olarak bir ay ile iki yıl arasında bir süreyle askıya alınacaktır.

Sözcü, buna ek olarak Trump’ın bazı gönderilerinin Meta’nın kurallarını ihlal etmediğini ancak yine de rahatsız edici olabilecek içeriğe sahip olduğunu açıkladı. Böyle durumlarda bu gönderiler dış dünyaya açılmıyor ancak Trump’ın hesabında kalmaya devam ediyor.

Trump'ın Twitter'a yönelik benzer yasağı Kasım 2022'de CEO Elon Musk tarafından kaldırılmıştı. Bu yazı yazıldığı sırada Trump henüz bu sosyal platformlarından herhangi birinden yeni içerik paylaşmadı. Bunun nedeni, finanse edilmesine yardımcı olduğu sosyal ağ Truth Social ile yaptığı söylenen özel sözleşme olabilir. Bu sözleşmenin Haziran 2023'te sona ermesi bekleniyor.