Donald Trump'ın bir dönem ABD'yi sallayan kasırgalarla ilgili ortaya attığı fikirler, "yok artık" dedirtecek kadar garip

Donald Trump'ın, ABD başkanlığı sırasında ülkeyi sallayan kasırgaların Çin kaynaklı olabileceğini, hatta Çinlilerin bir kasırga silahı olabileceğini iddia ettiğini biliyor muydunuz?

Donald Trump'tan, ABD'yi sarsan kasırgalarla ilgili güldüren teoriler

Hemen hemen tüm ABD başkanları gibi, Donald Trump da başkanlığı sırasında kasırgaların neden olduğu felaketlerle uğraşmak zorunda kaldı. Ancak diğer başkanların aksine, adamlarına kasırgaların Çin tarafından bir tür kasırga silahından ateşlenmiş olma olasılığını araştırmasını istediği iddia ediliyor.

Rolling Stone ile konuşan eski başkana yakın isimsiz kaynaklara göre, görev süresinin başlangıcında Trump, ulusal güvenlik yardımcılarına Çin'in kasırgalar yaratabilecek ve onları ABD'ye yönlendirebilecek bir silahı olup olmadığını sordu. Neredeyse kesinlikle var olmayan bu potansiyel silah hakkında soru sorduktan sonra, dünyanın en büyük üçüncü nükleer cephaneliğine sahip olan Çin'e karşı askeri harekatı haklı çıkararak personeline böyle bir silahı kullanmanın bir savaş eylemi sayıp sayılamayacağını sordu.

Bir kaynak Rolling Stone'a "Neredeyse kelimelerle anlatılamayacak kadar aptalcaydı" dedi ve ekledi: "Şaka yaptığı hissine kapılmadım."

Başkan, 2018'de nihayet bu fikirden vazgeçmeden önce, kasırga tabancasını birkaç kez daha gündeme getirdi. Kaynaklara göre, başkan bir kasırga brifingi sırasında kasırgalara atom bombası atma fikrini önermeden kısa bir süre önce, Çin fikrini bir kez daha gündeme getirdi.

Ancak, tuhaf bir şekilde, bu fikri öneren tek kişi Trump değildi.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) web sitesinin Sıkça Sorulan Sorular bölümünde “Her kasırga mevsiminde birileri sürekli 'neden tropik kasırgaları nükleer bombalarla yok etmiyoruz' veya 'bir kasırganı yok etmek için nükleer silah kullanabilir miyiz?' diye soruyor. Bunun fırtınayı bile değiştiremeyeceği gerçeğinin yanı sıra, bu yaklaşım, salınan radyoaktif serpintilerin, kara alanlarını etkilemek ve yıkıcı çevresel sorunlara neden olmak için rüzgarlarla oldukça hızlı bir şekilde hareket etmesi sorununu ihmal ediyor. Söylemeye gerek yok, bu iyi bir fikir değil" cümleleri dikkat çekici.

Kasırgaların doğası nedeniyle hava basıncını arttırarak ortadan kalkmalarını sağlamak mümkün. Ancak zaten her 20 dakikada bir patlayan 10 megatonluk nükleer bomba gücündeki bir kasırgayı bir atom bombası ile ortadan kaldırmaya çalışırsanız, devam eden bir kasırgayı azalmaz, bu kasırgaya nükleer bir etki eklenmiş olur.

Bu fikir o kadar yaygın ki, her yıl Austalia National University'deki birinci sınıf fizik öğrencileri tarafından çürütülüyor.

Örneğin Profesör Paul Francis, "Bir kasırgayı bombalamak, bir petrol tankerini tabancayla durdurmaya çalışmak kadar etkili olacaktır" diyor ve devam ediyor: "Bir kasırga tipik olarak ABD'nin sahip olduğu en güçlü nükleer bombadan yaklaşık 100.000 kat daha güçlü olurdu."