Elon Musk’tan, Twitter’ın Donald Trump yasağı hakkında çok konuşulacak yeni karar

Twitter’ı satın alma sürecinde olan Tesla CEO'su Elon Musk, Donald Trump'ın platformdan yasaklanması kararının "ahlaki açıdan kötü" ve "aşırı derecede aptalca" olduğunu söyledi. Bu da Musk’ın, Trump’ın yasağını kaldıracağı anlamına geliyor.

Elon Musk’tan Donald Trump ile ilgili çok konuşulacak yeni karar

Twitter’ın yeni sahibi olmak için günleri sayan Tesla CEO’su Elon Musk, bugün yaptığı açıklamada, eski ABD başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan aldığı kalıcı yasağı sona erdireceğini söyledi. Musk, Financial Times ile canlı bir röportajda, "Donald Trump'ı yasaklamanın doğru olmadığını düşünüyorum" dedi ve ekledi: "Bence bu bir hataydı çünkü ülkenin büyük bir bölümünü yabancılaştırdı. Sonuçta da Donald Trump'ın söz sahibi olmaması gibi bir durum ortaya çıkmadı."

Musk, Twitter'ın Ocak 2021'de Trump'ı uygulamadan yasaklama kararının "ahlaki açıdan kötü" ve "aşırı derecede aptalca" olduğunu sözlerine ekledi: “Yasadışı veya başka bir şekilde dünyaya zarar veren bir şey söylerlerse, belki bir zaman aşımı, geçici bir askıya alma olabilir. … Ama bence kalıcı yasaklar, Twitter'a olan güveni temelden sarsıyor.

Musk'ın Twitter'a sahip olması görünüşte eski başkanın yasağını kaldıracak olsa da, Trump geçen ay Fox News'e uygulamaya geri dönmeyeceğini ve bunun yerine kendi platformu Truth Social'da kalacağını söylemişti. Musk da, Twitter'ın Trump üzerindeki kalıcı yasağının onu susturmak için yeterli olmamasının bir nedeni olarak Truth Social'ı kullanmasını gösteriyor.