Tüm mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'a mesaj gönderebileceksiniz

WhatsApp, Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası'na uyum sağlamak amacıyla bazı değişiklikler yapıyor. Bu değişikliklerden en önemlisi ise uygulamanın artık diğer mesajlaşma platformlarıyla birlikte çalışacak olması.

Tüm mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'a mesaj gönderebileceksiniz

WhatsApp, diğer birçok büyük teknoloji platformu gibi, Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası'na (DMA) uyum sağlamak için bazı önemli değişiklikler yapmak zorunda. Bu değişikliklerden biri de, WhatsApp mühendislik direktörü Dick Brouwer'in açıkladığı gibi, diğer mesajlaşma platformlarıyla birlikte çalışabilirlik.

Birlikte çalışabilirliğe geçiş ilk olarak metin mesajları, resimler, sesli mesajlar, videolar ve gönderilen dosyaları kapsayacak. Teorik olarak bu, kullanıcıların iMessage, Telegram, Google Messages ve Signal gibi üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla WhatsApp'taki kişilerle sohbet etmelerine ve bunun tersini yapmalarına olanak tanıyacak.

Ancak, bu noktadan sonra Meta'nın mesajları nasıl güvende ve şifreli tutacağı büyük merak konusu. Dolayısıyla her şey diğer şirketlerin neler yapacağına bağlı.

Wired'ın belirttiğine göre WhatsApp, bağlandığı mesajlaşma servislerinin mesajları şifrelemek için aynı protokolü kullanmasını istiyor. Meta, şirketlerin WhatsApp'ın kılavuzunda belirttiği güvenlik standartlarına ulaştıklarını kanıtlayabildikleri takdirde alternatif şifreleme protokollerini kullanan uygulamalara da açık olduğunu belirtiyor. Diğer taraftan üçüncü taraf hizmetlerin de WhatsApp'a bağlanmadan önce Meta ile bir sözleşme imzalaması gerektiği, anlaşmayla ilgili daha fazla ayrıntının Mart ayında geleceği söyleniyor.

DMA resmi olarak geçen yıl yürürlüğe girmiş olsa da, AB Meta gibi şirketlere uyum sağlamaları için Mart 2024'e kadar süre veriyor. Bu değişikliklerin sadece AB'de mi yürürlüğe gireceği yoksa dünyanın her yerinde mi geçerli olacağı henüz bilinmiyor.