Tüm PS4 oyunlarına PSVR desteği geliyor!

Sony'nşn son oyuncağı PlayStation VR, var olan tüm PlayStation 4 oyunlarını çalıştıracak!

PS4 oyunlarına VR desteği!

Sony'nin söylediğine göre, var olan tüm PlayStation 4 oyunları, sanal ortamda 5 metrelik bir ekranı gösteren "sinematik biçim" (cinematic mode) sayesinde PlayStation VR üzerinde oynanabilecek.

Her ne kadar Sony, pek çok sanal gerçeklik oyunu üretmeye odaklanmış olsa da, PSVR sistem yazılımı tüm standart PS4 oyunları da başlık içerisinde gösterebilmekte ancak bu gösterim, temel olarak sanal ortam içerisindeki düz bir ekran ile yapılıyor.

Kullanıcılar, oyunların yanı sıra filmleri de bu sanal ortamda izleyebilecek. PlayStation'ın Share Play ve Live gibi diğer PS4 özellikleri de başlık ile uyumlu hale getirilecek.

Firmanın söylediğine göre, PSVR üzerindeki çok yönlü kameralar gibi cihazlar ile çekilen 360 derecelik fotoğraf ve videolar da sanki izleyici bu görüntülerin içerisindeymiş gibi izlenebiliyor. Özel üretim sanal gerçeklik oyunları söz konusu olduğunda ise PlayStation VR'ı destekleyen 230'un üzerinde geliştirici ve yapım aşamasında olan 160'ın üzerinde proje bulunmakta.

Duyurulan PSVR oyunlarının arasında Star Wars Battlefront, Eagle Flight, EVE: Valkyrie, Headmaster, Rez Infinite, Wayward Sky, RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn, Rush of Blood ve PlayStation VR Worlds bulunuyor.

Sony, PlayStation VR yayın tarihinin 2016 Ekim olacağını onaylamış durumda. Ürünün fiyatı ise Kuzey Amerika'da 400 dolar, Avrupa'da 399 Euru, Birleşik Krallık'ta 349 Pound, Avustralya'da 549.95 Avustralya doları ve Japonya'da 44980 Yen olarak belirlenmiş. Temel PlayStation VR paketi, tekil satış fiyatı 40 dolar civarında olan hareket kontrollerini veya 50 dolar civarında olan PlayStation Camera'yı içermiyor...

Okuyucu Yorumları