Türkiye'de birkaç gün sonra kapanacak olan Threads, dünyada fırtınalar estiriyor

Meta'nın Twitter'a rakip olarak hayata geçirdiği Threads uygulaması, henüz 1 yaşını doldurmadan önemli bir kullanıcı sayısına ulaşmayı bildi.

Türkiye'de birkaç gün sonra kapanacak olan Threads, dünyada fırtınalar estiriyor

Twitter'ın Elon Musk'a satılması, ABD'de önemli bir kırılıma sebep oldu. Sosyal medya uygulamalarının Demokrat Parti'yi destekleyen iş insanlarının ve girişimcilerin elinde olmasına alışan Demoktrat Parti seçmenleri, Cumhuriyetçilere yakın duran Musk'ın Twitter'ın kontrolünü ele geçirmesine öfkeliydiler. İşte bu atmosferde oluşan fırsatı fark eden Zuckerberg, Twitter'ı terk etmek isteyen kullanıcılara geçebilecekleri yeni bir platform verdi: Threads.

Temmuz 2023'de hayata geçen Threads uygulaması Twitter'a rakip olarak geliştirildi ve Meta'nın dev kullanıcı veri tabanın desteği sayesinde, açıldığı ilk gün 55 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu sayı giderek artmaya devam ediyor ve Şubat ayında aylık kullanıcı sayısı 120 milyondu. Ve bir ay sonra, %25 artışla 150 milyon kullanıcıya ulaştığı duyuruldu.

İlginizi çekebilir: Tarih verildi: Threads Türkiye'de geçici olarak kapanıyor... Hesaplar ne olacak?

Öte yandan bazı iş dünyası raporları Threads'ın Twitter'dan (yani adıyla X) daha fazla ilgi topladığını ve günlük kullanıcı sayılarının Twitter'ı geçmeye başladığını vurguluyor. Ama X'in dünya çapınca günlük 550 milyon kullanıcıya ulaştığı biliniyor.

Taylor Swift de denkleme girdi

Threads ise Twitter'ın tahtını almaya kararlı görünüyor. Yine Demokratların destekçilerinden şarkıcı Taylor Swift'in son albümünü Threads'ta tanıtmaya karar vermesi de milyonlarca Swift hayranının uygulamaya koşmasına neden oldu.

Öyle görünüyor ki şu sıralar, ABD'de güç odakları, dünyayı hangi sosyal medya uygulaması üzerinden kimin kontrol edeceği kavgasına düşmüş durumdalar. Bakalım zafer kimin olacak.

Bizden güçlü olanı yaşatmayız

Bu arada Çinli TikTok da varlığını hiç unutturmuyor ama güçlenmeye devam ettikçe, ABD'nin uygulamayı yasaklatmaya, sahiplerini tutuklamakla tehdit etmeye, zorla ve baskıyla uygulamayı satın alma çabalarına devam edeceğini tahmin etmek zor değil.

Threads'e dönecek olursak, eğer Zuckerberg'ün Threads'i bu hızla büyümeye devam eder ve Twitter'ı geçecek gibi olursa, Elon Musk'ın ücretlendirmeleri ve kısıtlamaları kaldırarak uygulamaya daha fazla kullanıcı çekmeye çalıştığını görebiliriz.