TwitPic için yolun sonu!

Yıllardır pek çok kullanıcının imdadına koşan internet uygulaması, 25 Eylül'de kapanıyor!

...Ve kapanıyor!

TwitPic uygulaması, Twitter'ın ilk dönemlerinde ortaya çıkan ve Twitter'a fotoğraf yüklemek için pratik bir çözüm sunan uygulamaydı. O dönemde, Twitter'ın kendisi de ayrı bir şirket olmasına rağmen TwitPic'in varlığını destekliyor ve bu ilişkiden önemli bir fayda sağlıyordu.

Ancak zaman bu ilişkiyi değiştirdi. Artık kendi fotoğraf ve video yükleme işlemlerini rahatlıkla yöneten, hatta önemli bir fotoğraf ve video paylaşım ağına dönüşmeye çalışan Twitter, TwitPic'in varlığından son derece rahatsız ve uygulamaya kapanması için her türlü baskıyı yapıyordu.

TwitPic'in yöneticilerine göre, Twitter'ın avukatları firmayı Twitter'daki faliyetlerinden vazgeçmeye zorluyor ve Twitter'a ulaşmak için gerekli API'lere erişimi engellemekle tehdit ediyorlardı. TwitPic'in küçük bir firma olması ve Twitter'la mahkemede pahalı bir savaşa gücünün yetmeyeceğini vurgulayan TwitPic'in kurucusu, bu baskılar üzerine 25 Eylül'de hizmete son vereceğini açıkladı. Bugüne kadar TwitPic'e fotoğraf ve video yükleyenlerin ise bu fotoğraf ve videoları bilgisayarlarına geri indirebileceklerini vurguladı.

Eğer TwitPic kullanıcısysanız, anılarınız kaybolmadan önce indirmeniz için son tarih 25 Eylül.

Okuyucu Yorumları