Twitter, Elon Musk'a satışının ardından düşen takipçi sayıları hakkında açıklama yaptı; her şeyin doğal olduğunu söyledi

Twitter, Elon Musk'a satışının ardından özellikle ünlü hesaplarında görülen takipçi sayısındaki düşüşler hakkında açıklama yaptı; her şeyin doğal ve organik olduğunu söyledi.

Twitter, Elon Musk'a satışının ardından takipçi sayılarının neden düştüğünü açıkladı

Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmayı kabul ettiğini açıklamasının ardından platformunda meydana gelen takipçi sayılarındaki dalgalanmaların doğal ve organik olduğunu açıkladı. Haber duyurulduktan sonra, çok sayıda ünlü hesap takipçilerde artış veya düşüş gördü. Twitter, bu dalgalanmaların yeni hesap oluşturma ve devre dışı bırakmanın sonucu olduğunu ve botlardan veya sosyal medya devinin eylemlerinden kaynaklanmadığını söylüyor.

Twitter yaptığı açıklamada, "Takipçi sayılarındaki son dalgalanmaları araştırıyoruz" dedi ve devam etti: "Spam politikamızı ihlal eden ve takipçi sayılarını etkileyebilecek hesaplar için önlem almaya devam etsek de, bu dalgalanmaların büyük ölçüde yeni hesap oluşturma ve devre dışı bırakma işlemlerindeki artışın bir sonucu olduğu görülüyor. Bu takipçi sayısı dalgalanmalarını araştırmaya devam edeceğiz.

NBC News'in söylediğine göre Twitter'da en çok takip edilen hesabın sahibi olan eski ABD başkanı Barack Obama, haberin ardından 300.000'den fazla takipçi kaybetti. Katy Perry 200.000'den fazla takipçi kaybetti. Anlaşmanın açıklanmasından saatler sonra, Star Wars oyuncusu Mark Hamil bir tweet'te takipçilerinde kayda değer bir düşüş yaşadığını kaydetti.

Twitter takipçi sayıları neden düşüyor?

Anlaşma duyurulmadan önce Twitter'daki birçok kullanıcı, Twitter'ın teklifi kabul etmesi halinde platformdan ayrılacağını söylüyordu. Haber yayınlandığında, Twitter'da “#RIPTwitter” trend oldu ve kullanıcılar yeni seçenekler ararken CounterSocial veya Mastodon gibi alternatif sosyal medya platformları da popülerlik kazandı. Takipçi sayısındaki dalgalanma göz önüne alındığında, bazı kullanıcılar haberi protesto etmek için hesaplarını silme sözünü yerine getirmiş gibi görünüyor.

Devre dışı bırakmalar, bazı kullanıcıların Musk'ın ifade özgürlüğüne yaklaşımının platformdaki içerik denetleme politikalarında değişikliklere ve yasaklı kullanıcıların geri dönmesine yol açacağından duyduğu korkuyu dile getirmesiyle geldi. Bazıları, hesabının eski haline getirilmesini planlamadığını söyleyen yorumlarına rağmen, eski Başkan Donald Trump'ın geri dönmesine izin verilebileceğini düşünüyor.

Twitter Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Musk'ın halka açık şirketi hisse başına 54.20 dolardan satın alma teklifini kabul ettiğini ve sosyal medya platformuna 44 milyar dolar değer biçtiğini duyurdu. Duyuruyla ilgili basın açıklamasında Musk, Twitter'ın geleceğinin anahtarının "ifade özgürlüğü" olduğunu tekrarladı.

Twitter, yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle onaylanan işlemin, hissedar ve düzenleyici onayın ve "diğer geleneksel kapanış koşullarının yerine getirilmesinin" ardından muhtemelen bu yıl tamamlanacağını söyledi…