Trump, Elon Musk satın aldıktan sonra twitter'a geri dönecek mi? Kararını açıkladı

Donald Trump'ın yaklaşık 90 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabı 6 Ocak 2021'de yaşanan Kongre baskınının ardından "baskını teşvik ettiği" gerekçesiyle tamamen kapatılmıştı. Peki, Twitter'ı Elon Musk'ı satın almasının ardından Trump geri dönecek mi? Bu soruya yanıt verdi...

Trump, Elon Musk satın aldıktan sonra twitter'a geri dönecek mi? Kararını açıkladı

Elon Musk, twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alıyor ve resmi açıklama da yapıldı. Donald Trump ise Elon Musk'ın sosyal ağı satın alacağı haberlerinin ardından yakın zamanda Twitter'a dönmeyeceğini söyledi.

Trump, Fox News ile yaptığı röportajda önümüzdeki günlerde kendi girişimi olan yeni sosyal ağ TRUTH Social'da yoluna devam edeceğini söyledi.

Musk'ın anlaşması resmen duyurulmadan hemen önce Fox News'a konuşan Trump, "Twitter'a gitmiyorum, TRUTH üzerinde kalacağım. Umarım Elon Twitter'ı satın alır çünkü Twitter'da iyileştirmeler yapar ve o iyi bir adamdır ama ben TRUTH'ta kalacağım. Sonuç olarak, hayır, Twitter'a geri dönmeyeceğim" dedi.

Trump, Ocak 2021'deki kongre baskını sonrası Twitter'dan yasaklanmıştı. Paylaştığı mesajları ise çok kez Twitter'ın dezenformasyon yaymaya, şiddeti teşvik etmeye ve COVID-19 salgını sırasında hastalık hakkında yanlış bilgi yaymaya karşı kurallarını ihlal etmişti.

Elon Musk, şirketin mülkiyetini alması durumunda Twitter'ı yasaklamayı tersine çevirmeye zorlayıp zorlamayacağını söylemedi, ancak "İfade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum" dedi.