Twitter'a Kronolojik Sıralama İşlevi Geldi

Twitter, beklenen işlevi kullanıma açtı, temel amaçlarından birini kaybetmemiş oldu!

Twitter beklenen işlevi sundu!

Twitter, haber akışınızı tarihe göre sıralamanızı sağlayacak, bir başka deyişle algoritmaların sıralamasını kapatmanızı sağlayacak işlevi geri getirdi.

Firma bu işlev üzerinde çalıştığını eylülde duyurmuştu. Yeni işlev dünden itibaren iOS kullanıcılarına sunulmaya başlandı. Android ve masaüstü kullanıcıları ise birkaç hafta daha bekleyecekler.

Kronolojik sıralama işlevi gelmeden önce Twitter, bazı tweet'leri seçerek en yukarıda gösteriyordu. Orijinal sıralamaya geri dönebiliyordunuz ancak bu kalıcı olmuyordu. Uygulamanın sağ üst köşesinde bulunan ve yıldızlı bir simge olarak görünen yeni "Sparkle" işlevi, tarihe göre sıralamayı bir süreliğine varsayılan olarak ayarlamanıza izin veriyor.

İşlevi kullandığınızda giriş ekranına dönerseniz, en popüler tweet'leri üstte görmüyorsunuz. Ancak işlev yine kalıcı değil, sadece daha uzun süre açık kalıyor.

Twitter en son haberleri, spor etkinliklerini takip etmek için kullanıldığından tweet'lerin algoritmayla seçilerek öne çıkarılması, bu amaca zarar veriyor. Kronolojik sıralama işlevinin daha kalıcı ve görünür hale gelmesi, Twitter'ın temel özelliklerinden birini kaybetmemesini sağlayacak.

Okuyucu Yorumları