Twitter kullanıyorsanız dikkat; verilerin çalındığı yeni hack şoku sizi de vurmuş olabilir

Twitter kullanıyorsanız aman dikkat: Bir hacker elinde 400 milyon Twitter kullanıcısının verilerinin olduğunu iddia etti ve tüm bu verileri satılığa çıkaracağını söyledi.

Twitter kullanıyorsanız dikkat; yeni hack şoku sizi de vurmuş olabilir

Elon Musk'ın başa geçmesinin ardından Twitter etrafında kopan fırtınalar henüz yeni yeni dinmeye başlarken, bu sefer de bir hacker iddiası ortalığı karıştırdı. Bir hacker, 400 milyon Twitter kullanıcısının verilerini satılığa çıkardığını açıkladı.

Verilerin 2021’de çalındığı ve o dönem bulunan ancak daha sonra kapatılan bir API açığından yararlanılarak sisteme sızıldığı belirtiliyor.

Ryushi kod adlı hacker Elon Must ve Twitter’a bu verileri 200.000 dolar karşılığında satın almasını önerdi. Aksi taktirde Twitter’ın çok daha fazla bir ceza yiyeceğini söyledi.

Mesajda şöyle yazıyor: “Facebook'un başına geldiği gibi (533 milyon kullanıcının bilgilerinin çalınması) GDPR ihlali cezalarında 276 milyon ABD doları ödemekten kaçınmak için en iyi seçeneğiniz bu verileri benden özel olarak satın almak. Bundan sonra bu ileti dizisini sileceğim ve bu verileri bir daha satmayacağım.

Hacker, iddiasının gerçek olduğunu göstermek için, 1.000 kişilik bir kullanıcı kitlesinin verilerini açığa çıkardı. Bunların aralarında bazı ünlüler de bulunuyor ve kişisel veriler kullanıcı adları, e-posta adresleri, takipçiler, hesap açılış tarihleri ve bazı kullanıcıların telefon numaralarını içeriyor.

Eğer 200.000 dolar Twitter tarafından ödenmezse, hacker bu verileri isteyene 60.000 dolara satacağını da söylüyor.